• Διεθνής πολιτική

    Συναγερμός ξανά στη Ρωσία – Νέα επίθεση με drone σε διυλιστήριο

    • NewsRoom


    Μία νέα επίθεση με drone, που προκάλεσε πυρκαγιά, αυτή τη φορά στο διυλιστήριο πετρελαίου Ίλσκι αναστάτωσε τη νότια Ρωσία. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη μέσα σε δύο ημέρες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

    Επίσης, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα μετά το περιστατικό, προσθέτοντας ότι η φωτιά έχει σβήσει.

    Ωστόσο, δεν έγινε άμεσα σαφές ποιος ήταν πίσω από το περιστατικό, ενώ οι Ουκρανοί αξιωματούχοι συνήθως δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τέτοιες επιθέσεις.

    Σχετικά με την πρώτη επίθεση, η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε, με drone εναντίον του Κρεμλίνου με στόχο τη δολοφονία του προέδρου Πούτιν, με την Ουάσινγκτον να χαρακτηρίζει ψευδείς τους ισχυρισμούς αυτούς.

    Μία ημέρα αφού κατηγόρησε την Ουκρανία για τρομοκρατική επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε, το Κρεμλίνο έστρεψε την προσοχή του στις ΗΠΑ, χωρίς να δίνει στοιχεία για να στηρίξει την κατηγορία του.

    Κίεβο και Ουάσινγκτον αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση και αναλυτές ασφαλείας σχολίασαν σκωπτικά την εκδοχή της απόπειρας δολοφονίας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ρωσία: «Πιο πιθανό να σκοτωθούμε από μετεωρίτη, παρά από drone»



    ΣΧΟΛΙΑ