• Τράπεζες

    Σε στάση αναμονής για τις αποφάσεις της Fed η Wall Street-Σε θετικό έδαφος οι περιφερειακές τράπεζες μετά το sell-off

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Υποχωρούν οι ανησυχίες για τις περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ, οι οποίες βρέθηκαν σε θετικό έδαφος στο άνοιγμα της Wall Street, ύστερα από ευρύ sell-off την Τρίτη.

    H Wall Street άνοιξε με θετικό πρόσημο για τον S&P και τον Nasdaq με μικρά κέρδη και με ελάχιστες απώλειες για τον Dow Jones, o οποίος στην συνέχεια ανέκαμψε.

    Οι μετοχές της Pacific West, της τράπεζας που την Τρίτη η αξία τους έπεσε έως και 30%, έκαναν ράλι 10% στο άνοιγμα της Wall Street, αν και μέσα σε τέσσερις μήνες, έχουν χάσει το 68% της αξίας τους.

    Αντίστοιχα και η Western Alliance είδε ανάκαμψη στις μετοχές της έως και 7%.

    Οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed για τα επιτόκια, με τους traders και τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι Αμερικανοί τραπεζίτες θα προχωρήσουν σε μία ακόμα αύξηση κατά 0,25, ανεβάζοντας το εύρος των επιτοκίων μεταξύ 5% και 5,25% και στη συνέχεια θα σταματήσουν για κάποιο διάστημα.

    Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Fed του Ντάλας, Ρόμπερτ Καπλάν ανέφερε: «Θα προτιμούσα να κάνουμε μια «επιθετική παύση». Να μην αυξήσουμε αλλά να στείλουμε το μήνυμα ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο σύσφιξης. Κι αυτό γιατί πραγματικά πιστεύω ότι η κατάσταση με τις τράπεζες ίσως είναι πιο σοβαρή απ’ ότι νομίζουμε», ανέφερε.

    Η αύξηση κατά 0,25 θεωρείται δεδομένη από τις αγορές, με τους επενδυτές να εστιάζουν στην ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, μισή ώρα αργότερα. Οι αγορές αναμένουν ένα σημάδι στα λόγια του Πάουελ για την πορεία των επιτοκίων και τη νομισματική σύσφιξη καθώς και σε τι στάδιο θεωρούν οι Αμερικανοί τραπεζίτες ότι βρίσκεται στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

    Στο παρελθόν, οι ομιλίες του Πάουελ έχουν καταφέρει ισχυρό πλήγμα στους αμερικάνικους δείκτες εξαιτίας της επιθετικής του ρητορικής.



    ΣΧΟΛΙΑ