• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κοινωνική πολιτική και η Υγεία στο επίκεντρο της προεκλογικής στρατηγικής με στόχο την αυτοδυναμία

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με στρατηγική πρώτης κάλπης και στόχο την αυτοδυναμία βαδίζει προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παράλληλα με τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, θα παρουσιάσει σε ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, τα σημεία αιχμής του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, εκκινώντας σήμερα από την Υγεία, η οποία όπως δείχνουν και οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που διεξάγει το Μέγαρο Μαξίμου, αποκτά όλο και μεγαλύτερο βάρος στην επιλογή των ψηφοφόρων αναφορικά με το κόμμα στο οποίο θα δώσουν τελικά την ψήφο τους στις εκλογές.

    Στο επίκεντρο αυτής της προτεραιότητας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη  και της ειδικής θεματικής εκδήλωσης στο Ωδείο Αθηνών, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συνομιλήσει με πολίτες και θα απαντήσεις στις ερωτήσεις τους, θα βρεθούν εκ νέου: η αύξηση των σχετικών δαπανών του προϋπολογισμού και η ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κατά 10 χιλιάδες ώστε να φθάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός 180 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας, με έμφαση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείες και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Υγείας και ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς, οι προληπτικές εξετάσεις για όλους, κυρίως για γυναίκες και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.

    Την Πέμπτη, θα ακολουθήσει ειδική παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος, με έμφαση στις αυξήσεις μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στο νέο μισθολόγιο και τις αυξήσεις στις συντάξεις από 1/1/2024, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα, καθώς και σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

    Θα ακολουθήσει η ειδική θεματική εκδήλωση για το κράτος και τη διόρθωση χρόνιων παθογενειών, οι οποίες εξακολουθούν να υφίστανται, όπως απέδειξε και η τραγωδία στα Τέμπη.

    Η ακρίβεια, η υγεία και το επιτελικό κράτος στη φαρέτρα του Αλέξη Τσίπρα

    Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα θα βρεθεί στις Σέρρες, μία από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα κατέλθει ως υποψήφιος, την Τετάρτη, από το Λαύριο, θα παρουσιάσει τη «Συμφωνία για την αλλαγή» όπως θα τιτλοφορείται το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η Υγεία αποτελεί και για την αξιωματική αντιπολίτευση κορυφαία προτεραιότητα, μαζί με τα θέματα της ακρίβειας και την κριτική στο επιτελικό κράτος.

    Στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πήρε το μάθημά της από την πανδημία και δεν στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας και στην ενότητα για την Υγεία θα προβλέπονται, μεταξύ άλλων, ενίσχυση των νοσοκομείων, περίπου 15.000 προσλήψεις σε βάθος τετραετίας, αυξήσεις με δύο χιλιάδες πρώτο μισθό για τους γιατρούς, κίνητρα για την κάλυψη των κενών σε παραμεθόριες και δυσπρόσιτες περιοχές.

    Παράλληλα στην Κουμουνδούρου τονίζουν τους συμβολισμούς από την επιλογή προσώπων που προέρχονται από το χώρο της υγείας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας 



    ΣΧΟΛΙΑ