• Πολιτική

    Εκλογές 2023: Με ισχυρό γυναικείο αποτύπωμα το Επικρατείας της ΝΔ – Τα πρόσωπα-έκπληξη

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Έκπληξη αναμένεται να προκαλέσει η ανακοίνωση των ονομάτων του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10:30 στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

    Με έντονο «άρωμα γυναίκας», και στόχο να εκπληρώσει τη δέσμευσή του να ενισχύσει την γυναικεία παρουσία στο κόμμα, ο κ. Μητσοτάκης, φέρεται πως θα έχει στο ψηφοδέλτιο τρεις γυναίκες στις έξι πρώτες θέσεις που είναι δυνητικά εκλόγιμες.

    Στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου αναμένεται, μάλιστα, πως  θα τοποθετηθεί μια γυναίκα που θα συμβολίζει τη διεύρυνση και θα έχει επιστημονικό υπόβαθρο.

    Μεταξύ άλλων, στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας θα βρίσκονται τα ονόματα του Χρήστου Στυλιανίδη και του Θόδωρου Σκυλακάκη, όπως επίσης  η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

    Στα ονόματα που ακούγονται για τη λίστα του επικρατείας της ΝΔ  είναι και αυτό της Μαρίας-Νεφέλης Χατζηιωαννίδου από τη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και είναι μητέρα δύο παιδιών, ενώ είναι η δημιουργός της σελίδας «Υπέροχες Γυναίκες».

    Στις πρώτες 10 θέσεις η αναλογία θα είναι 5 άνδρες και 5 γυναίκες. Συνολικά, οι γυναίκες θα είναι 8 σε σύνολο 15 υποψηφίων.

    Για τις μη εκλόγιμες θέσεις ακούγονται τα ονόματα της διευθύντριας του γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ Πορφυλλένια Κανελλοπούλου, αλλά και του προερχόμενου  από το ΠΑΣΟΚ Σπύρου Καρανικόλα.

    Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα έχει ακόμα δύο υποψηφιότητες από τον απόδημο Ελληνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μη εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν η Μαρία Διαμαντοπούλου, πρόεδρος της οργάνωσης της ΝΔ στο Παρίσι και η Ρούμπη Γεωργακοπούλου-Μεγάλου, με μακρά καριέρα στον χώρο της επικοινωνίας και ευρεία δραστηριότητα στο Λονδίνο.

    Στην τελευταία και τιμητική θέση του γαλάζιου Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σγαρδέλης, γενικό διευθυντή της ΝΔ από το 1989 έως το 1992.



    ΣΧΟΛΙΑ