ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ο κατώτατος μισθός θα φτάσει αν μας εμπιστευτούν οι πολίτες στα 950 ευρώ σε βάθος τετραετίας. Γιατί να πιστέψουμε τον Πρωθυπουργό; Γιατί τον πήγε από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ».
Για την υπόθεση του κόμματος Κασιδιάρη ο Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε ότι «είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Οι λοιπές εξουσίες, η εκτελεστική που εισηγείται και η νομοθετική που ψηφίζει έκαναν αυτό που επέτασσε το καθήκον της δημοκρατίας. Αυτό το οποίο ψηφίστηκε -και η τροπολογία δεν άλλαξε την ουσία του νόμου, απλά διεύρυνε το Σώμα- ουσιαστικά έκανε ακόμα πιο «πλουραλιστική» την απόφαση, άρα πιο ευρεία την απόφαση, από περισσότερους δικαστές. Θεωρώ ότι αυτό το οποίο νομοθετήθηκε εν τέλει είναι ξεκάθαρο, δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις ιδέες καθενός, όσο αποκρουστικές και αν είναι, αλλά με τις πράξεις του. Ο κύριος Κασιδιάρης είναι μέσα στη φυλακή, καταδικασμένος για κάτι πάρα πολύ σοβαρό, για σωρεία πράξεων που έκανε αυτή η εγκληματική οργάνωση. Θεωρούμε ως Νέα Δημοκρατία και το ψηφίσαμε -γιατί σημασία έχει τι ψηφίζεις, όχι τι λες- ότι στις δημοκρατίες -και θα το κρίνει η δικαιοσύνη- δεν υπάρχουν θέσεις για εγκληματικές οργανώσεις. Αν θυμάστε πριν από κάποιους μήνες όταν ήρθε η πρώτη νομοθετική παρέμβαση και μετά από λίγο η τροπολογία, εμείς επιμέναμε και λέγαμε ότι αυτό το οποίο εισηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, που έβαζε μέσα ουσιαστικά ιδεολογικά θέματα, θέματα ρατσιστικού νόμου και όλα τα υπόλοιπα, θα ήταν πολύ προβληματικό και ουσιαστικά θα ρίξει νερό στο μύλο των επιχειρημάτων Κασιδιάρη, όχι μόνο για τα περί αντισυνταγματικότητας αλλά και ότι διώκονται οι ιδέες κάποιου και a priori. Τώρα φαίνεται λοιπόν πόσο επίκαιρη και πόσο σωστή, θα φανεί βέβαια και η κρίση της δικαιοσύνης. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή τι νομοθετούμε. Η Βουλή ευτυχώς, όχι μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να είμαστε δίκαιοι, και με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, νομοθέτησε κάτι το οποίο αποσυνδέει πλήρως την ιδεολογία κάποιου, όσο αποκρουστική και να είναι. Εδώ μιλάμε για εγκληματικές πράξεις».
Μάλιστα, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του δημοσιογράφου, Μανώλη Κοττάκη, αναφορικά με το ζήτημα, ο γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε: «Με προβληματίζει πολύ αυτό περί συνταγματικής αναθεώρησης το 2018. Να θυμίσω ότι τότε τη νομοθετική πρωτοβουλία την είχε ο ΣΥΡΙΖΑ και τότε μπορούσε να γίνει δηλαδή αναθεώρηση και είναι μια ορθή παρατήρηση. Πρέπει να μας προβληματίσει αυτό το θέμα για την επόμενη αναθεωρητική Βουλή.
Αυτό το οποίο θέλω να επισημάνω, είναι ότι η απόφαση του 2014 που λέτε, δεν μπορεί να εφαρμοστεί ως νομολογία και διαφωνώ με αυτό το οποίο έγραψε σε άρθρο ο αξιότιμος κύριος Ρίζος, για δύο λόγους νομικά. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί το 2014 ήταν άλλος ο νόμος, άρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί μια απόφαση ως νομολογία όταν έχει αλλάξει η νομοθεσία. Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι έχει καταδικαστεί από τότε ο κύριος Κασιδιάρης. Υπάρχει μια καταδικαστική απόφαση. Άρα δεν είναι θέμα εφαρμογής της απόφασης αυτής».
Στη συζήτηση για την Οικονομία, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν αμφισβητεί κανείς τα στοιχεία αλλά και κανείς δεν έχει πει από τη Νέα Δημοκρατία ότι πανηγυρίζουμε. Έχουμε πει ότι σε περιόδους μεγάλων κρίσεων και της μεγαλύτερης πληθωριστικής κρίσης, η οποία ελπίζουμε και φαίνεται ότι αποκλιμακώνεται, έχουν ληφθεί μόνιμα μέτρα που θα μείνουν, ενώ η κρίση θα φύγει. Τα μέτρα αυτά μείωσαν τις συνέπειες αυτών των κρίσεων. Γιατί η ΕΛΣΤΑΤ και η EUROSTAT καταγράφουν πράγματι κάποια στοιχεία προβληματικά για όλο τον κόσμο, όχι μόνο για την Ελλάδα. Λένε όμως και ότι έχει αυξηθεί ο μέσος μισθός, ότι έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, έχει αυξηθεί το ΑΕΠ της χώρας, έχει μειωθεί το χρέος της χώρας. Σήμερα λοιπόν στις 18:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων, το είπε εχθές, θα πει ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει αν μας εμπιστευτούν οι πολίτες στα 950 Euro σε βάθος τετραετίας. Γιατί να τον πιστέψουμε; Γιατί τον πήγε από τα 650 ευρώ στα 780 ευρώ».
Τέλος, αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ανέφερε: «Όταν κάποιος έρχεται και λέει ότι μπορεί να κυβερνήσει με όλους πλην της Νέας Δημοκρατίας και του Βελόπουλου και δεν αποκλείει τον Βαρουφάκη να μην ενοχλείται στη συνέχεια όταν έρχεται ο Βαρουφάκης και μιλάει για «Δήμητρες». Ακόμα και χθες ο κύριος Τσίπρας δεν είπε «καμία συζήτηση με τον Βαρουφάκη», είπε απλά ότι δεν μπορεί το 3% να τους λέει τι θα κάνουν.
Ως προς το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «όταν το ΠΑΣΟΚ έρχεται και μιλάει για «προοδευτική διακυβέρνηση» χωρίς τον Πρόεδρο του πρώτου κόμματος και εν δυνάμει έχει εταίρο τον ΣΥΡΙΖΑ που συζητά με τον Βαρουφάκη και με το ΚΚΕ μετά να μην μας ζητάει και τα ρέστα. Πιστεύουν ότι τη μία μέρα μπορούν να είναι με τη Νέα Δημοκρατία και την άλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Διαβάστε επίσης:
Εκλογές 2023: Έξι νέους υποψήφιους βουλευτές ανακοίνωσε η ΝΔ