Πεντανόστιμη χωριάτικη πίτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Δοκιμάστε να φτιάξετε την πιο νόστιμη χωριάτικη πίτα που ψήνεται σε κατσαρόλα!

1

Με φύλλο κρούστας και γέμιση από πολύχρωμες πιπεριές, τυριά και γαλοπούλα, απλά θα σας ξετρελάνει.

Συστατικά

  • φύλλα κρούστας για πίτες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • σιμιγδάλι, για την κατσαρόλα
  • 10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 200 γρ. φέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Κόβουμε όλες τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. (Μπορούμε να τις κόψουμε και ζουλιέν).
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον πελτέ, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο μια κατσαρόλα διαμέτρου 22 εκ.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να απλωθεί παντού.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο στη βάση της κατσαρόλας καλύπτοντας και τα τοιχώματα και ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο από πάνω, ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 3 φύλλα.
  • Βάζουμε 2 φέτες γαλοπούλας στον πάτο και προσθέτουμε 50 γρ. mix τυριών.
  • Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και ρίχνουμε από πάνω το ⅓.
  • Ρίχνουμε από πάνω το ⅓ από τη γέμιση και βάζουμε από πάνω 3 φέτες γαλοπούλας.
  • Προσθέτουμε 50 γρ. mix τυριών, ⅓ από τη φέτα και ακόμα ⅓ από τη γέμιση.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη μία φορά.
  • Βάζουμε τις τελευταίες 2 φέτες γαλοπούλας και καλύπτουμε την επιφάνεια της πίτας με τα φύλλα που εξέχουν από την κατσαρόλα.
  • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών.
  • Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στην πάνω σχάρα.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή