• First Top Stories

    Τσίπρας εναντίον Τσίπρα


    Στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει λέξη που δεν χρησιμοποιείται συνήθως στην πολιτική. Είναι η λέξη «πλούσιος» που απαντάται συνήθως στα παραμύθια: «ένα πλούσιο παλικάρι», «ένας πλούσιος άρχοντας». Στην πολιτική συνηθίζονται περιγραφές με λέξεις όπως «εισόδημα» ή αναφορές όπως «κύκλοι εφοπλιστών». Χωρίζοντας τους πολίτες σε πλούσιους και φτωχούς, η κυβέρνηση καλλιέργησε ένα κλίμα ταξικής εχθρότητας χωρίς να υπολογίσει ότι αυτή η εχθρότητα θα στραφεί εναντίον του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μικρά γεγονότα συνθέτουν την εικόνα ενός ΣΥΡΙΖΑ της πλουτοκρατίας, ενός ΣΥΡΙΖΑ που είναι ταξικός εχθρός των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των μισθωτών με τα 450 ευρώ που δεν έγιναν 730 όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά. Ο διευθυντής στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους διπλασίασε τον μισθό του, τον πήγε λίγο πιο πάνω από τις 8.000 ευρώ μηνιαίως. Όσοι γνωρίζουν το βιογραφικό του και τις απολαβές σε ανάλογες θέσεις παγκοσμίως, θα συμφωνήσουν ότι «και λίγα είναι». Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως πρέπει να απολογηθεί με βάση τα δικά του λεγόμενα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών ήταν η πρόθεση να κρατήσει στον ΟΔΔΗΧ ένα πρόσωπο με εξαιρετικά υψηλά προσόντα, το οποίο στην αγορά θα αμείβονταν με πολύ περισσότερα ποσά από αυτά τα οποία παίρνει αυτή τη στιγμή». Η αλήθεια της αγοράς έρχεται να συγκρουστεί με τη ρητορική του κυβερνώντος κόμματος, έρχεται να συγκρουστεί με την αντίληψη ότι ότι όλοι θα αρκεστούν στα λίγα.

    Στα μικρά γεγονότα να προσθέσουμε την ιστορία με το φουσκωμένο εφάπαξ των 258.000

    Λώρη Κέζα
    Λώρη Κέζα. Δημοσιογράφος

    ευρώ στον διευθύνοντα σύμβουλο του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου. Στα μικρά να προσθέσουμε το #Disneyland_gate. Στα μικρά να προσθέσουμε τον πόλεμο που άνοιξε η κυβέρνηση στους γονείς παιδιών σε ιδιωτικά σχολεία, πριν ενάμιση χρόνο. Να θυμηθούμε: η κυβέρνηση ήθελε να επιβάλλει Φόρο Προστιθέμενης Αξίας στα δίδακτρα, της τάξης του 23% με το σκεπτικό ότι όποιος έχει λεφτά για σχολείο έχει και για παραπάνω φόρο. Προσπερνώντας το δεδομένο ότι οι μαθητές των ιδιωτικών απαλλάσσουν το κράτος από δαπάνες, ο ΣΥΡΙΖΑ ενθάρρυνε μια κοινωνική μάχη, χωρίζοντας τους γονείς σε έχοντες και μη έχοντες.

    Καθώς όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός έχει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο και όχι στη δημόσιο της Κυψέλης. Η στοχοποίηση των «πλουσίων» συμπεριέλαβε τον πρωθυπουργό αλλά και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης που είτε έκαναν ακριβοπληρωμένη καριέρα ή κληρονόμησαν περιουσία από την οικογένεια. Ο όχλος που εκπαιδεύτηκε στο φθόνο είναι έτοιμος να κατασπαράξει τα μέλη της κυβέρνησης, τους βουλευτές, τα στελέχη, τους διευθυντές, όλους όσοι είναι πάνω από το μέσο όρο. Να μην ξεχνάμε ότι αυτός ο μέσος όρος έχει κατέβει πολύ καθώς ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για πλούσιους συνταξιούχους των χιλίων ευρώ. Όποιος είναι πάνω από τα χίλια, θεωρείται υπόλογος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Mητσοτάκης στο Bloomberg: Δεν ψηφίζουμε τα υπερβολικά μέτρα που έφερε η ανικανότητα Τσίπρα (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άστατος ο καιρός με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες – Δείτε την αναλυτική πρόβλεψη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δολοφονία οδηγού ταξί: Μαρτυρία οδηγεί σε «έναν ύποπτο»



    ΣΧΟΛΙΑ