Με την «Γεωργουλιάδα» να κυριαρχεί προσώρας στην πολιτική αντιπαράθεση – μεσούσης μάλιστα της προεκλογικής περιόδου- και τις φήμες ότι επίκεινται νέες επώνυμες καταγγελίες από πρώην στενούς (ές) συνεργάτες του ευρωβουλευτή να εντείνονται, με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια συζήτηση, στο κυβερνών κόμμα κάνουν λόγο για «λάσπη και τοξικότητα που γυρνάει μπούμερανγκ», φωτογραφίζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Λιγνάδη, όταν ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Πολιτισμού βρέθηκαν στο στόχαστρο σφοδρών επιθέσεων και επιμένουν να αναδεικνύουν τον απολογισμό του έργου της τετραετίας και τις προγραμματικές διαφορές με την αντιπολίτευση για την επόμενη μέρα της χώρας.

Ενδεικτική είναι η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ξανασκεφτεί πόσο κακό έκανε τελικά το δηλητήριο που σκόρπισε όλα αυτά τα χρόνια, να αναλογιστεί πόσο εύκολη είχε τη λάσπη. Κυρίως δε, να απαντήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πολύ απλό ερώτημα: Πώς γίνεται να διαγράφουν από τις τάξεις τους τον κ. Γεωργούλη μόλις καταγγέλθηκε και να κρατούν στα ψηφοδέλτιά τους τον κ. Παππά που καταδικάστηκε με ψήφους 13-0 στο Ειδικό Δικαστήριο;

Στη ΝΔ αν και υποστηρίζουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση γνώριζε και άργησε να αντιδράσει και να ελέγξει καλύτερα και βαθύτερα τις φήμες, τονίζουν ότι «εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται ποτέ να γενικεύσουμε προσωπικές συμπεριφορές». Ότι το κυβερνών κόμμα δεν θα εργαλειοποιήσει την υπόθεση Γεωργούλη, διότι αντιλαμβάνονται ότι ένας άνθρωπος ή μια πράξη του δεν μπορεί να χαρακτηρίσει μια ολόκληρη παράταξη.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο η αντιφατικότητα των δηλώσεων Παπαδημούλη- Κούλογλου και οι ημερομηνίες κατά τις οποίες δηλώνουν ότι ενημερώθηκαν, τόσο οι ίδιοι όσο και η ηγεσία του κόμματος, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι δεν υπάρχει ενιαία γραμμή για το τι συνέβη.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σήμερα, στην πανηγυρική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, με την οποία θα δοθεί το σήμα ολοκλήρωσης της πρώτης τετραετίας διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και ταυτόχρονα η έναρξη της προεκλογικής περιόδου (αν και επισήμως αυτή θα ανακοινωθεί το Σάββατο με την συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αμέσως μετά με την πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά της Κρήτης), θα εστιάσει στο έργο που επιτελέστηκε από τον Ιούλιο του 2019.

Στις μειώσεις φόρων και εισφορών, τις αυξήσεις στις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, το δημοσιονομικό πλεόνασμα, τον ρυθμό ανάπτυξης και τις συνεχείς αναβαθμίσεις της οικονομίας, παρά τα ποσά που δαπανήθηκαν για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις επάλληλες κρίσεις.

Θα παραθέτει παράλληλα τις τέσσερις κεντρικές προτεραιότητες για την επόμενη μέρα: Καλύτεροι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αξιοπρεπής και ανθρώπινη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους με αύξηση του προσωπικού του ΕΣΥ, ένα αποτελεσματικό και αξιοκρατικό κράτος, με αξιολόγησης παντού και πολιτικές για τη νέα γενιά, ειδικά για τη στέγη.

ΣΥΡΙΖΑ: Λειτουργήσαμε θεσμικά και αστραπιαία

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι λειτούργησαν με τον θεσμικό τρόπο που επιβάλλεται, αμέσως όταν έγινε γνωστό ότι υπάρχει καταγγελία. Δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, και ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους ότι «είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε, ρώτησε ως όφειλε και τον Ευρωβουλευτή και το Ευρωκοινοβούλιο και πως από τις δύο αυτές πηγές δεν προέκυψε κάτι μεμπτό.

Αποδίδουν τις διαφορετικές ημερομηνίες που έδωσε ο κ. Παπαδημούλης σε παρανόηση, δηλώνουν ότι και ο έτερος ευρωβουλευτής Κούλογλου «μπερδεύτηκε» στην περιγραφή των συμβάντων και επιμένουν ότι η ηγεσία του κόμματος έμαθε για τις φήμες τον Ιούνιο του 2022.

ΠΑΣΟΚ: Τι απέγινε η εντολή Τσίπρα για διερεύνηση της υπόθεσης Γεωργούλη;

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργούλη εντείνουν τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Χαριλάου Τρικούπη και την Κουμουνδούρου με το ΠΑΣΟΚ να καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει το πότε και τι έμαθε από τα όσα καταγγέλλονται, κυρίως δε, αναρωτιούνται τι έγινε με την εντολή Τσίπρα για διερεύνηση της υπόθεσης.

Και στους κόλπους στενών συνεργατών του κ. Ανδρουλάκη υπάρχει η πεποίθηση ότι οι δηλώσεις Παπαδημούλη- Κούλογλου-Τσαπανίδου είναι αλληλοαναιρούμενες, ενώ βάζουν στο στόχαστρο και υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ (την Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, μητέρα της Ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη) που υιοθετούν επαίσχυντα δημοσιεύματα και λίγο μετά, «κατεβάζουν» τις σχετικές αναρτήσεις, ζητώντας δήθεν συγγνώμη

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στην Κέρκυρα: Επενδυτική βαθμίδα το 2023 με σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση- Ο Τσίπρας ξαναλέει τα μίζερα ψέματά του

Τσίπρας στη Δράμα: Η ανικανότητα και η αχρηστία τελειώνει στις 21 Μαΐου