«Η Ελλάδα έχει τον έκτο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ των 27 τον Μάρτιο του 2023, με βάση την Eurostat», αναφέρει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει:

«Πληθωρισμός Τροφίμων

ΦΕΒ 23 vs ΙΑΝ 23

Ουγγαρία 45,1% από 47%

Σλοβακία 29,1% από 27,5%

Λιθουανία 27,5% από 29,7%

Εσθονία 25,5 από 25,8%

Πολωνία 25,1% από 24,5%

Τσεχία 24,6% από 25,2%

Λετονία 24,3% από 25,4%

Γερμανία 22,9% από 22,3%

Βουλγαρία 22,2% από 25%

Ρουμανία 22,2% από 22,9%

Σουηδία 21% από 22,6%

Βέλγιο 20,7% από 18,9%

Πορτογαλία 20% από 22%

Σλοβενία 19,8% από 19%

ΕΕ 19,6% από 19,5%

Ολλανδία 18,4% από 18,4%

Κροατία 18,3% από 17,9%

Ευρωζώνη 17,9% από 17,7%

Φινλανδία 17,7% από 17,3%

Γαλλία 17,2% από 16,1%

Ισπανία 16,5% από 16,7%

Δανία 16,1% από 15,3%

Αυστρία 14,6% από 16,5%

Ελλάδα 14,1% από 14,7%

Λουξεμβούργο 13,5% από 13,5%

Μάλτα 13,3% από 13,6%

Ιταλία 13,3% από 13,5%

Ιρλανδία 13,3% από 13,3%

Κύπρος 6,1% από 9,1%.

Με την Ισπανία η διαφορά στον πληθωρισμό τροφίμων αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στο 2,4% (Ελλάδα 14,1%, Ισπανία 16,5%) τον Μάρτιο από 2% τον Φεβρουάριο (Ελλάδα 14,7%, Ισπανία 16,7%)».

Διαβάστε επίσης:

Πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. το πρώτο τρίμηνο – Νέα εκτόξευση των φορολογικών εσόδων κατά 1,5 δισ.

Eurostat: Στο 5,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Στο 6,9% στην Ευρωζώνη