• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας – Άλμα 7,5% για την JPMorgan

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με απώλειες αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Μεγάλη Παρασκευή.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.886,47 μονάδες με απώλειες -0,42%, ο S&P 500 στις 4.137,64 μονάδες με πτώση -0,21% ενώ ο Nasdaq στις 12.123,47 μονάδες με απώλειες -0,35%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,2% ο S&P 500 στο +0,8% και ο Nasdaq στο +0,3%.

    Η αγορά είδε από τη μια τα θετικά στοιχεία από τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών, ενώ από την άλλη προβληματίστηκε για τις χειρότερες των αναμενόμενων επιδόσεις από τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον μήνα Μάρτιο.

    Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, η JPMorgan Chase ανακοίνωσε έσοδα – ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας με άνεση τις προβλέψεις, με τη μετοχή της να κλείνει στο +7,52%, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones  προσφέροντας τη μεγαλύτερη στήριξη στον Dow Jones αλλά και γενικότερα του S&P 500. Μάλιστα, βοήθησε τον Dow Jones να αντισταθμίσει τις  βαριές απώλειες -5,59% που κατέγραψε η μετοχή της Boeing. H εταιρεία ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν τεχνικά προβλήματα στον προμηθευτή της Spirit AeroSystems, που κατασκευάζει τις ατράκτους των Boeing 737 Max.

    Ωστόσο, η επίσης ισχυρή πτώση της μετοχής της UnitedHealth Group (-2,85%) δεν άφησε τον Dow Jones να κλείσει σε θετικό έδαφος. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε παρά τα ισχυρά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο, με τα έσοδά της να ενισχύονται κατά 15% στα 91,93 δισ. δολάρια, αλλά και την αναβάθμιση του outlook για το σύνολο του έτους.

    Στις υπόλοιπες μεγάλες τράπεζες που ανακοίνωσαν σήμερα αποτελέσματα, η Wells Fargo ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών σε έσοδα και κέρδη, με τη μετοχή της να υποχωρεί πάντως να μένει σχεδόν αμετάβλητη, ενώ απροσδόκητη ήταν και η αύξηση των κερδών στο τρίμηνο για τη Citi, με τη μετοχή της να κινείται στο +4,78%, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500, μετά το άλμα της JPMorgan.

    Από εκεί και πέρα, πάντως, η αγορά προβληματίζεται ιδιαίτερα από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιου, οι οποίες μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, με τους καταναλωτές να μειώνουν τις αγοράς οχημάτων και άλλων ειδών μεγάλης αξίας, επιβεβαιώνοντας πως η αμερικανική οικονομία βρίσκεται πλέον σε καθοδική πορεία, ως αποτέλεσμα των αυξήσεων των επιτοκίων. Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1% Μάρτιο, την ώρα που οι οικονομολόγοι ανέμεναν κατά μέσο όρο απώλειες κοντά στο 0,4%. Εξαιρουμένων αυτοκινήτων, βενζίνης, οικοδομικών υλικών και υπηρεσιών τροφίμων, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,3% τον Μάρτιο.

    Διαβάστε επίσης

    4η συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου για το πετρέλαιο

    Citigroup: Απροσδόκητη αύξηση κερδών 4% στο πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ