ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Λαχταριστή πίτσα ναπολιτάνα από τον Άκη Πετρετζίκη.
Αυθεντική συνταγή για την πιο διάσημη ιταλική πίτσα, με σπιτικό αφράτο ζυμάρι και σάλτσα ντομάτας!
Η ιδανική συνταγή εάν θέλετε να περάσετε μία αυθεντική Ιταλική βραδιά με την οικογένεια ή με φίλους! Σίγουρα θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Καλή απόλαυση!
Συστατικά
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 300 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 2 κ.σ. σπιτική κέτσαπ
- 20 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
Για τη ζύμη
- 250 γρ. νερό, κρύο
- 2 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.γ. μέλι
- 375 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 7 γρ. αλάτι
Για τη σύνθεση
- 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- φύλλα βασιλικού
- 150 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Βάζουμε σε ένα μπολ τις τριμμένες ντομάτες, την κέτσαπ, τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό και τη ρίγανη.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα υλικά μεταξύ τους και αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Για τη ζύμη
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά, το μέλι και 250 γρ. αλεύρι.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Καλύπτουμε τον κάδο με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ζυμάρι λείο και ελαστικό.
- Σκεπάζουμε τον κάδο του μίξερ και πάλι με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ακόμα ώρα.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη, και πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε στρόγγυλο σχήμα.
- Τοποθετούμε τα ζυμάρια σε ένα αλευρωμένο ταψί το οποίο καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για 2-4 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.
- Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά. Προσοχή! Το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι κατάλληλο να μπει και στον φούρνο.
- Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας και βάζουμε από πάνω το ένα από τα ζυμάρια.
- Ανοίγουμε με τα χέρια μας τη ζύμη, από το κέντρο προς τις άκρες, σε ένα στρόγγυλο σχήμα διαμέτρου 26 εκ. αφήνοντας πιο χοντρό το ζυμάρι στις άκρες.
- Τοποθετούμε το ζυμάρι στο τηγάνι, προσθέτουμε από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας, λίγη τριμμένη παρμεζάνα, λίγη τριμμένη μοτσαρέλα, και ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το κάτω μέρος του ζυμαριού.
- Μεταφέρουμε το τηγάνι με την πίτσα στον φούρνο για 3-5 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτσα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 2 ζυμάρια.
- Αφαιρούμε τις πίτσες από τον φούρνο.
- Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού, φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε ακανόνιστα κομμάτια, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαβάστε επίσης: