• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Έχασε τον πλειστηριασμό, αλλά θέλει να τον επαναλάβει!

    • Bloomberg
    Το Flatiron Building στη Νέα Υόρκη

    Το Flatiron Building στη Νέα Υόρκη (στο κέντρο)


    Ένα κτήριο «τρόπαιο», ένας τρελός πλειστηριασμός και ένας μνηστήρας που δεν λέει να το βάλει κάτω…

    Ο Jeffrey Gural πέρασε χρόνια δίνοντας μάχη για το μέλλον του κτηρίου Flatiron του Μανχάταν, μόνο και μόνο για να δει την προσφορά του, που άγγιζε τα 190 εκατομμύρια δολάρια, να χάνει τελικά τον πλειστηριασμό από ένα σχετικά άγνωστο πρόσωπο.

    Στη συνέχεια, όμως, ο πλειοδότης που «κέρδισε» το κτήριο, ο Jacob Garlick, δεν προχώρησε στην κατάθεση του ποσού. Έτσι, ο Gural, επικεφαλής της GFP Real Estate, έμεινε μαζί με τους υπόλοιπους επενδυτές να ψάχνει να βρει ποια είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει μετά την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη που λίγο έλειψε να δώσει άδοξο τέλος στον αγώνα του για το σφηνοειδές κτήριο.

    Παρότι η ομάδα του έχει ακόμη χρόνο μέχρι τη Δευτέρα για να αποφασίσει τι θα κάνει τελικά, ο ίδιος λέει ότι είναι πιθανό να κατεβάσει το τίμημα που προσφέρει, των 189,5 εκατομμυρίων δολαρίων, και πως θέλει να διασφαλίσει ότι τα επόμενα βήματα θα είναι πιο ομαλά. Πρότεινε μάλιστα όλοι οι υποψήφιοι πλειοδότες να καταθέσουν στον επόμενο πλειστηριασμό για το ακίνητο από 1 εκατομμύριο δολάρια, μόνο και μόνο για να μπορούν να συμμετάσχουν.

    «Βρισκόμαστε σε διαδικασία ανασυγκρότησης», ανέφερε ο Gural σε συνέντευξή του. «Πιθανότατα θα υπάρξει κι άλλος πλειστηριασμός, αλλά θέλουμε να βεβαιωθούμε, αν υπάρξει, ότι όποιος κάνει προσφορά επενδύει πραγματικά στην επιτυχία του», πρόσθεσε.

    Το Flatiron Building σε φωτογραφία του 1903 περίπου
    Το Flatiron Building σε φωτογραφία του 1903 περίπου

     

    Το Flatiron Building στο 175 της Πέμπτης Λεωφόρου αποτελεί εδώ και χρόνια μήλον της έριδος για τους ιδιοκτήτες του. Ο πύργος, άδειος μετά τη μετακόμιση του κύριου μισθωτή του, της εκδοτικής Macmillan Publishers, το 2019, ανακαινιζόταν για να προσελκύσει άλλες εταιρείες.

    Οι ιδιοκτήτες του, όμως, διαφώνησαν για το τι πρέπει να κάνουν, με αποτέλεσμα το κτήριο να βγει τελικά σε πλειστηριασμό, με τις απρόβλεπτες συνέπειες που είχε.

    Ο Jacob Garlick, διευθύνων σύμβουλος του Abraham Trust, ο οποίος δεν ήταν πολύ γνωστός στην αγορά ακινήτων της Νέας Υόρκης, προσέφερε μεγαλύτερο ποσό για να πάρει το ακίνητο. Δεν πλήρωσε όμως εγκαίρως την προκαταβολή, με αποτέλεσμα το μέλλον του κτηρίου να μείνει στον αέρα.

    Ο Gural είπε ότι μίλησε με τον Garlick για μια πιθανή συνεργασία μετά την προσφορά, αλλά σοκαρίστηκε όταν τα χρήματα δεν εμφανίστηκαν.

    Ο ίδιος χαρακτήρισε την όλη διαδικασία του πλειστηριασμού «τρελή».

    Φαίνεται, όμως, αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια, δεδομένου ότι έχει αφιερώσει στη διεκδίκησή του σχεδόν τρεις δεκαετίες.

    «Στο μυαλό μου, το έχω σαν τρόπαιο», λέει ο ίδιος και προσθέτει: «Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο και ενέργεια και ανακαινίζουμε το κτήριο τα τελευταία δύο χρόνια».

    Διαβάστε επίσης

    Απαγορεύτηκε το ChatGPT στην Ιταλία



    ΣΧΟΛΙΑ