Την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 17.30 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση της Βιβλιοσκευής με θέμα «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922. Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι».
Η βιβλιοσκευή σχεδιάστηκε με σκοπό τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας των παιδιών με τα ιστορικά γεγονότα, όπως καταγράφονται στην ιστοριογραφία, τις μαρτυρίες και τη λογοτεχνία, μέσα από ένα πακέτο δραστηριοτήτων, το οποίο σχεδίασε και επιμελήθηκε η εικαστικός Αγγελική Μπόζου και απευθύνεται σε παιδιά 10-15 ετών.
Στόχος των δραστηριοτήτων είναι τα παιδιά να κατανοήσουν τα γεγονότα, να ανακαλύψουν δικούς τους τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη και να δημιουργήσουν μια νέα αφήγηση (storytelling), ενώ παράλληλα ερευνούν τη διαχρονικότητα, τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων και τη διασύνδεση ιστορικών γεγονότων της σύγχρονης εποχής.
Οι δραστηριότητες της βιβλιοσκευής μπορούν να υλοποιηθούν σε κάθε τάξη ή βιβλιοθήκη.
Η παρουσίαση της βιβλιοσκευής αφορά εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους βιβλιοθηκών αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.
Σε δεύτερη φάση, θα πραγματοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή σε μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον χώρο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση των σχολείων.
Για παρακολούθηση μέσω ΖΟΟΜ πατήστε ΕΔΩ:
Το πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κίνα: Οι τελωνειακοί δασμοί των ΗΠΑ ασκούν «πίεση» ασκούν στην οικονομία – Ανησυχία από το Πεκίνο
- Πώς μπορεί να υπάρξει εμπορική «συμμαχία» Ελλάδας – Κίνας: Τα μνημόνια συνεργασίας και η αλήθεια
- Απόφαση – σταθμός από Άδωνι Γεωργιάδη: Τέλος στις γεύσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων
- Βακάκης διαψεύδει… Βακάκη για τις επιδόσεις της Jumbo
