• Ναυτιλία

    Δανειστική Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη»: Εκδήλωση για την Μικρασιατική Καταστροφή 1922


    Την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 17.30 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση της Βιβλιοσκευής με θέμα «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922. Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι».

    Η βιβλιοσκευή σχεδιάστηκε με σκοπό τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας των παιδιών με τα ιστορικά γεγονότα, όπως καταγράφονται στην ιστοριογραφία, τις μαρτυρίες και τη λογοτεχνία, μέσα από ένα πακέτο δραστηριοτήτων, το οποίο σχεδίασε και επιμελήθηκε η εικαστικός Αγγελική Μπόζου και απευθύνεται σε παιδιά 10-15 ετών.

    Στόχος των δραστηριοτήτων είναι τα παιδιά να κατανοήσουν τα γεγονότα, να ανακαλύψουν δικούς τους τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη και να δημιουργήσουν μια νέα αφήγηση (storytelling), ενώ παράλληλα ερευνούν τη διαχρονικότητα, τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων και τη διασύνδεση ιστορικών γεγονότων της σύγχρονης εποχής.

    Οι δραστηριότητες της βιβλιοσκευής μπορούν να υλοποιηθούν σε κάθε τάξη ή βιβλιοθήκη.

    Η παρουσίαση της βιβλιοσκευής αφορά εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους βιβλιοθηκών αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.

    Σε δεύτερη φάση, θα πραγματοποιηθεί η πιλοτική εφαρμογή σε μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον χώρο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, σε συνεννόηση με τη διεύθυνση των σχολείων.

    Για παρακολούθηση μέσω ΖΟΟΜ πατήστε ΕΔΩ:

    Το πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ

    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ