• Τράπεζες

    Aνοιδικό γύρισμα στη Wall Street – Συνεχίζεται η κατρακύλα για τη First Republic Bank

    • NewsRoom
    first republic bank

    First Republic Bank


    Σε ανοδικό έδαφος έχει επιστρέψει η Wall Street, μετά το αρχικό μούδιασμα στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Πέμπτης, μετά και την ανακοίνωση της ΕΚΤ στην Ευρώπη για αύξηση των βασικών της επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης.

    Ειδικότερα, λίγο πριν τη συμπλήρωση δύο ωρών από το άνοιγμα της αγοράς, o Dow Jones κινείται στις 31.947,58 μονάδες με άνοδο 0,23%, ο S&P 500 στις 3.921,59 μονάδες με κέρδη 0,76% ενώ ο Nasdaq στις 11.568,05 μονάδες με άνοδο 1,17%.

    Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί στο 3,44% ενώ αυτή του 2ετούς τίτλου αυξάνεται στο 4,05%.

    Νέα κατρακύλα για την First Republic εν μέσω σεναρίων για πώληση

    Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η κατρακύλα στη μετοχή της First Republic Bank η οποία έφτασε να υποχωρεί νωρίτερα έως και 36% (στα 20,16 δολ.), διευρύνοντας την πτώση των προηγούμενων ημερών η οποία της έχει ήδη κοστίσει 17 δισ. δολ. στην κεφαλαιοποίησή της.

    Η τράπεζα, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, φέρεται να εξετάζει διάφορες στρατηγικές εναλλακτικές, μια εκ των οποίων είναι η πώληση.

    Συνήθως η είδηση πιθανής πώλησης στηρίζει μια μετοχή, ανέφερε ο Christopher McGratty, αναλυτής της Keefe, Bruyette and Woods, σε report του. Ωστόσο, οι πιθανότατα σημαντικές εκροές καταθέσεων, μετά την κατάρρευση της SVB έχουν φέρει την First Republic Bank σε δύσκολη θέση.”

    “Πιθανή πώληση θα ήταν μια δυσμενής έκβαση για τους υφιστάμενους μετόχους, δεδομένης της mark-to-market αποτίμησης (με βάση την τρέχουσα αξία) των δανείων”.

    Οι επενδυτές σε όλο τον τραπεζικό χώρο αγωνιούν εν μέσω της αναταραχής που έχει προκύψει αφενός σε περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ και αφετέρου στην Credit Suisse. Οι μετοχές της ελβετικής τράπεζας ανέκαμψαν την Πέμπτη μετά τη στήριξη από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας για ποσό έως 50 δισ. ελβετικά φράγκα.

    Χθες, Τετάρτη, η μετοχή της First Republic υποχώρησε κατά 21% με τις S&P και Fitch να την υποβαθμίζουν σε junk. H Τράπεζα δήλωσε την Κυριακή ότι η ρευστότητα που διαθέτει για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές της είναι πάνω από 70 δισ. δολ.

    “Οι επιλογές της First Republic έχουν περιοριστεί μετά την εκροή των καταθέσεων, τη σημαντική πτώση της τιμής της μετοχής και τις υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης” σύμφωνα με τον Herman Chan, αναλυτή στο Bloomberg Intelligence.

    Διαβάστε επίσης

    ΤτΕ: Στα €70,67 δισ. τα δάνεια που διαχειρίζονται τα funds

    Credit Suisse: Υποχωρούν τα CDS μετά την οικονομική στήριξη από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας



    ΣΧΟΛΙΑ