ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη Νέα Υόρκη μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σήμερα Τετάρτη, από το Μόντρεαλ, όπου ευρίσκετο στο πλαίσιο επίσκεψής του στον Καναδά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Σήμερα, Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, και στις 15:30 (τοπική ώρα), ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Oι συζητήσεις αναμένεται να καλύψουν σειρά διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων, όπως τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το Κυπριακό, εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και παγκόσμια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων της κλιματικής αλλαγής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πραγματοποιώ σήμερα επίσκεψη στη Νέα Υόρκη:
?Συνάντηση με ΓΓ ΟΗΕ @antonioguterres
?Επίσημη παρουσίαση ?? υποψηφιότητας για θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025-26.— Nikos Dendias (@NikosDendias) March 16, 2023
Στη συνέχεια, στις 18:00 (τοπική ώρα), ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε εκδήλωση κατά την οποία θα προβεί σε επίσημη παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025- 26.
Διαβάστε επίσης:
Δένδιας: Ελλάδα και Καναδάς μοιράζονται τις ίδιες αξίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ερντογάν απαντά στις κατηγορίες περί χούντας: Το CHP σημαίνει χούντα
- Πράσινο φως στο deal DSV-DB Schenker ύψους €14,3 δισ. – Δημιουργείται η μεγαλύτερη εταιρεία logistics παγκοσμίως
- Μαργαρίτης Σχοινάς: Η απάντηση της Ευρώπης στον Τραμπ θα είναι «ζυγισμένη» – «Χτυπάει» εκεί που πρέπει
- Ρωσία: Καταδικάζει τους δασμούς Τραμπ – «Η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί ότι δεσμεύεται από τους κανόνες του διεθνούς εμπορικού δικαίου»
