• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Βαριές εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 3% για Brent και WTI

    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν την Παρασκευή τασυμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, αλλά οι τιμές του μαύρου χρυσού έχασαν σχεδόν 4% για την εβδομάδα, λόγω των πιέσεων που δημιούργησε ο  πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ δηλώνοντας πως τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

    Η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ που δημιουργήθηκαν τον Φεβρουάριο οδήγησε σε ορισμένες προσδοκίες για ισχυρότερες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed. Από την άλλη, ωστόσο αυτό θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί και θετικό για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς η ισχύς της οικονομίας δίνει θετικά μηνύματα για τη ζήτηση της ενέργειας, ανέφεραν οι αναλυτές.

    Σε άλλες ειδήσεις, η παραγωγή πετρελαίου από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και τους συμμάχους τους (OPEC+) τον Φεβρουάριο μειώθηκε κατά 80.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την έρευνα  της S&P Global Commodity Insights που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή . Αυτή η πτώση ήρθε παρά τη μικρή αύξηση της ρωσικής παραγωγής κατά 10.000 βαρέλια την ημέρα, έδειξε η έρευνα.

    Σε αυτό το κλίμα, το West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου έκλεισε με άνοδο 96 σεντς, ή +1,3%, για να διαμορφωθεί στα 76,68 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, με τις τιμές για το συμβόλαιο του πρώτου μήνα να σημειώνουν εβδομαδιαία πτώση 3,8%.

    Το Brent Μαΐου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, σημείωσε άνοδο 1,19 δολ. ή 1,5%, φθάνοντας στα 82,78 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησε ωστόσο κατά 3,6%.

    Τόσο ο WTI όσο και το Brent σημείωσαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από εκείνη που έληξε στις 17 Φεβρουαρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Με νέα άνοδο 1,8% έσωσε την εβδομάδα – Εβδομαδιαίες απώλειες 6% για το παλλάδιο



    ΣΧΟΛΙΑ