ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Μετά από σχετικές ενέργειες του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, ένα ακόμη επικίνδυνο-επιβλαβές πλοίο απομακρύνθηκε οριστικά από τη θαλάσσια ζώνη δικαιοδοσίας του.
Πρόκειται για το ρυμουλκό “Αχιλλέας” (Ν.Π. 10721), το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο από τον πλοιοκτήτη του από το 2014 στην εξωτερική πλευρά του λιμενοβραχίονα του Λιμένα Νέας Περάμου Μεγάρων, όπου είχε ελλιμενιστεί αυθαίρετα. Το χαρακτηρισμένο ως επικίνδυνο-επιβλαβές σκάφος αποσύρθηκε ρυμουλκούμενο εκτός περιοχής αρμοδιότητας Ο.Λ.Ε. ΑΕ.
Το έργο της απομάκρυνσης του Ρ/Κ “Αχιλλέας” ανατέθηκε από τον Οργανισμό σε ανάδοχο εταιρεία κατόπιν διεξαγωγής του δεύτερου κατά σειρά δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση του πλοίου, τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις διαδικασίες για να απομακρυνθούν όλα τα επικίνδυνα πλοία και ναυάγια, που βρίσκονται επί σειρά ετών στον κόλπο της Ελευσίνας, σε ζώνες αρμοδιότητας του, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακώλυτη ναυσιπλοΐα, η εύρυθμη λειτουργία του Λιμένα και η ορθή διαχείριση της αγκυροβολίας σκαφών στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών, καθώς και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Μέχρι σήμερα, έχουν απομακρυνθεί από τη θαλάσσια ζώνη δικαιοδοσίας Ο.Λ.Ε. ΑΕ, συνολικά, 16 επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία και ναυάγια.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Κεραμέως και η επιστροφή των πτυχιούχων
- Απίστευτο: Το 0,2% των οφειλετών χρωστάει 83 δις! – Σχεδόν 6 στα 10 ευρώ είναι απλήρωτες οφειλές στην εφορία
- Η δημόσια πρόταση της Masdar, η ρευστότητα 220 εκατ. ευρώ και η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Ποιοι παίζουν για ΠτΔ, η εμπιστοσύνη στα ΕΛΠΕ, το bid της Masdar και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι δύο εφοπλιστές και το bad-mouth, ο καταδικασμένος Σταύρος Τάκη, οι δωρεές του Δένδια, το καλό mood του Νικολάου και της Χρυσής Β, και η παρακολούθηση της πλατινομαλλούσας