• Πολιτική

    Γεραπετρίτης: Στέλνει επιστολή στους αρχηγούς των κομμάτων

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης

    Γιώργος Γεραπετρίτης


    Επιστολή στους αρχηγούς των κομμάτων θα στείλει – κατά πάσα πιθανότητα σήμερα – ο Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις ενέργειες που θα αναληφθούν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο επόμενο διάστημα, μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Γεραπετρίτης στην επιστολή του θα ζητά από τους αρχηγούς των κομμάτων είτε να τους ενημερώσει προσωπικά τους ίδιους είτε κάποιον εκπρόσωπο του κόμματός τους που εκείνοι θα ορίσουν.

    Σημειώνεται πως χθες στην εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «έχω ζητήσει από τον υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη υπουργού Υποδομών και Μεταφορών να ενημερώσει τις ηγεσίες όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Και είμαστε πάντα έτοιμοι σε αυτό το σχέδιο το οποίο καταθέτουμε να ενσωματώσουμε οποιαδήποτε δημιουργική πρόταση μας κατατεθεί».

    Στις τρεις κινήσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη περιλαμβάνεται επίσης επιστολή προς τη Βουλή ότι είναι στη διάθεσή της για ενημέρωση, αλλά και προσωρινές διοικήσεις σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ με μετακινήσεις εκ των έσω για αρχή και στη συνέχεια θα βγει πρόσκληση.

    Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το πλαίσιο στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών από το δυστύχημα στα Τέμπη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποζημιώσεις θα ανακοινωθούν με γραπτή ανακοίνωση από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, έως το μεσημέρι.

    Όπως τόνισε χθες (9/3) στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης «προτεραιότητα έχει πάντα η στήριξη των συγγενών των θυμάτων, η οικονομική στήριξη, αλλά και η ηθική και η ψυχολογική στήριξη».

    Διαβάστε επίσης:

    Τραγωδία στα Τέμπη: Προσωρινές διοικήσεις σε ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ – Ανακοινώνονται σήμερα οι αποζημιώσεις για τα θύματα

    Κικίλιας: Τα παιδιά στα βαγόνια που έσωσαν συνανθρώπους τους, είναι η ελπίδα για το μέλλον της χώρας



    ΣΧΟΛΙΑ