• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Νέες ηπιες απώλειες μια μέρα μετά τη δεύτερη χειρότερη συνεδρίαση του 2023

    χρυσός


    Με νέες, ήπιες αυτή τη φορά απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, μια ημέρα αφότου το πιο ενεργό συμβόλαιο υπέστη τη δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του το 2023 μετά από σχόλια του προέδρου της FED Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο, περί ανάγκης για μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων για την καταστολή του πληθωρισμού.

    Την Τετάρτη, μάλιστα, ο Πάουελ επανήλθε στο Κογκρέσο, αυτή τη φορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αναφέροντας πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει λάβει καμία απόφαση στο μέγεθος μιας πιθανής αύξησης των επιτοκίων στην επερχόμενη συνεδρίαση του Μαρτίου.

    Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ έδειξαν την Τετάρτη έδειξαν ότι οι ιδιωτικοί μισθοί αυξήθηκαν κατά 242.000 τον Φεβρουάριο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει αύξηση 205.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση θα δημοσιεύσει μηνιαία στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

    Προς το παρόν, πάντως, ο χρυσός βρίσκει αντιστάσεις, παραμένοντας πάνω από το επίπεδο των 1.800 δολαρίων ανά ουγγιά, ένδειξη ότι ο κίνδυνος ασθενέστερων οικονομικών δεδομένων συμβάλλει στη στήριξη των τιμών του χρυσού – μαζί και με μια σειρά αγορών του κίτρινου μετάλλου από τις κεντρικές τράπεζες, ιδιαίτερα την Κίνα και την Τουρκία.

    Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός Απριλίου υποχώρησε κατά 1,40 δολ., ή σχεδόν -0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.818,60 δολ. ανά ουγγιά. Οι τιμές του πιο ενεργού συμβολαίου υποχώρησαν 1,9%, ή 34,60 δολάρια, την Τρίτη.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασημί Μαΐου υποχώρησε κατά 5 σεντς, ή -0,2%, στα 20,151 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου έχασε 8,50 δολάρια, ή -0,6%, στα 1.332,10 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας ένα δεύτερο συνεχόμενο τελείωμα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2019.  Η πλατίνα Απριλίου αντίθετα κέρδισε 4,30 δολάρια ή +0,5% στα 940,60 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τέλος ο χαλκός Μαΐου κέρδισε 5 σεντς, ή 1,3%, στα 4,027 δολάρια ανά λίβρα.

    Διαβάστε επίσης

    Άνοδος στις ευρωαγορές – Στο +0,08% ο Stoxx 600

    Χρηματιστήριο: Ιστορικά υψηλά για το Jumbo, στο -5,45% από την αρχή του χρόνου ο ΟΤΕ – Βουτιά πάνω από 4% για την ΕΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ