Μαθαίνουμε ότι «σφάζονται στην ποδιά» της Ματίνας Παγώνη ενόψει εκλογών, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να μιλήσει για το φάρμακο. Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τους προέδρους ΕΟΦ-ΙΦΕΤ.

Οι αγάπες της Ματίνας

Έντονα έχει ακουστεί το όνομα της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, για τη συμμετοχή της στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, όπως όλα δείχνουν, μάλλον δεν θα συμμετέχει.

Λέγεται πως η ίδια θα προτιμούσε μια θέση στο πολυπόθητο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χαραμίζει τη θέση αυτή για την κα Παγώνη, η οποία έχει μεγάλη πέραση και, αν κατέβει, θα λάβει πολλούς σταυρούς και θα εκλεγεί.

Βέβαια η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δεν δέχτηκε πρόταση μόνο από την ΝΔ, αλλά και από την αντιπολίτευση. Φαίνεται πως το στυλ αντιπολίτευσης που έκανε και η ίδια μάλλον αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ούτε για εκεί την βλέπουμε.

Σαν να μην αρέσει στον Μητσοτάκη να μιλά για φάρμακο

Πριν από λίγες μέρες έγινε συνέδριο για την Υγεία, παρουσία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε γενικές γραμμές δεν γίναμε σοφότεροι ως προς τις απόψεις των κομμάτων για την Υγεία και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, που όλοι τάζουν και όλοι λένε «εμείς είμαστε καλύτεροι».

Εκείνο που ξένισε, αν καταλάβαμε καλά, διότι διαδικτυακά όταν παρακολουθεί κανείς, δεν έχει πάντα καλή αίσθηση του κλίματος, είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν ήθελα να πιάσει στα χείλη του το θέμα φάρμακο και δη το θέμα clawback, που επιβαρύνει περισσότερο τις πολυεθνικές.

Θεωρούμε ότι δεν του είναι άγνωστο το θέμα. Αποκλείεται. Ίσως να μην ήθελε να πει ότι, όπως όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, έτσι και η τωρινή κάνει κοινωνική πολιτική με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή με τις επιστροφές που λαμβάνει από τις φαρμακευτικές.

Απούσα η Ζωή

Στο ίδιο συνέδριο σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συνόδευσε τον πρωθυπουργό, εκτός από τη Ζωή Ράπτη. Η αλήθεια είναι ότι ψάξαμε να μάθουμε γιατί δεν ήρθε, αλλά άκρη δεν βγάλαμε.

Το δυστύχημα και οι γκρίνιες

Τα τελευταία 24ωρα και δικαίως όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με το δυστύχημα στα Τέμπη, που μας συγκλόνισε. Αναφερόμαστε στη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Το μόνο σχόλιο, που θέλουμε να κάνουμε εδώ, είναι ότι τις σχετικές ανακοινώσεις για τους θανάτους και τους τραυματισμούς τις ανέλαβε η Πολιτική Προστασία και όχι το Υπουργείο Υγείας, του οποίου η ηγεσία – να σημειώσουμε – έσπευσε στα διάφορα νοσοκομεία.

Μάθαμε ότι υπήρξαν γκρίνιες για αυτό το θέμα. Ψιλά γράμματα θα σκεφθεί και κάποιος. Σε ένα τόσο τραγικό γεγονός, το σημαντικό είναι να υπάρχει ενημέρωση. Το από πού θα προέρχεται, δεν έχει τόση σημασία…

Αναβαθμίζεται και η πολυεθνική αναζητά

Μάθαμε ότι εξέχον στέλεχος στο κομμάτι της επικοινωνίας πολυεθνικής εταιρείας αναβαθμίζεται μετά από μόλις δύο χρόνια στη θέση αυτή, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναζητά και πάλι νέο επικεφαλής.

Όποιος ενδιαφέρεται, ας τσεκάρει τα social media. Μαθαίνουμε ότι η θέση έχει ανοίξει και στο LinkedIn εδώ και λίγες μέρες και ήδη οι αιτήσεις είναι πάνω από 300 μόνο από εκεί.

Ακέφαλοι Οργανισμοί

Σε δύσκολο γρίφο έχει εξελιχθεί η κάλυψη των θέσεων στον «όμιλο» του ΕΟΦ. Εννοούμε τις θέσεις των δύο προέδρων, του ίδιου του Οργανισμού αλλά και της θυγατρικής του, το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας. Για το δεύτερο μάλλον άμεσα θα έχουμε κάποια σχετική ενημέρωση.

Για τον ΕΟΦ, όμως, ακούσαμε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει λύση. Σημειώνεται ότι η θητεία του σημερινού ΔΣ έχει λήξει και άρα δεν μπορεί αν είναι εκεί για πολύ καιρό ο κ. Δημήτρης Φιλίππου, που τον “κόβουμε” να μη θέλει να παραμείνει κιόλας. Μάλλον…

Επίσης γράφτηκε ότι έπαιξε δυνατά το όνομα του κ. Δημήτρη Κοντού, διευθυντή του γραφείου το Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και πρώην προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Όμως αυτή η διαρροή έγινε μάλλον εσκεμμένα, για να “καεί” το όνομα και άρα να μην γίνει αυτός.
Αναμένουμε…

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews