• Πολιτική

    Εύα Καϊλή: Παραμένει στη φυλακή

    • NewsRoom
    Εύα Καϊλή

    Εύα Καϊλή


    Παρατείνεται η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή αλλά και του Αντόνιο Παντσέρι, ύστερα από την απολογία των δύο πολιτικών στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών.

    Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε η διαδικασία νωρίτερα απολογίας της Εύας Καϊλή αλλά και των Αντόνιο Παντσέρι και Μαρκ Ταραμπέλα, οι οποίοι κλήθηκαν να απολογηθούν την ίδια ημέρα, εξαιτίας του αιτήματος εξαίρεσης του δικαστή Μισέλ Κλέζ από τους Παντσέρι και Ταραμπέλα.

    Ο κ. Κλεζ δεν μπόρεσε να παρίσταται στο προδικαστικό συμβούλιο που εξέτασε όλες τις περιπτώσεις.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις των δικηγόρων της, Σβεν Μαρί και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, η Εύα Καϊλή μίλησε στο τέλος της απολογίας της και υποστήριξε πως όλη αυτή η διαδικασία της έχει κοστίσει επαγγελματικά και πολιτικά και πως όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που την έχει διαλύσει,

    Ο δικηγόρος του διαβόλου

    Μπορεί να ήταν η τρίτη φορά που η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών για να διεκδικήσει την απελευθέρωσή της υπό όρους, όμως ήταν η πρώτη που είχε στο πλευρό της τον αμφιλεγόμενο δικηγόρο Σβεν Μαρί.

    Αίσθηση προκάλεσε πριν λίγες ημέρες η είδηση ότι ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ – ο μοναδικός εν ζωή από τους τζιχαντιστές που φέρεται ότι πραγματοποίησαν την επίθεση στο Μπατακλάν το 2015, αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή στην υπόθεση διαφθοράς Qatargate στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Βέβαια ο Μαρί είναι ένας πολύ γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των -υψηλού προφίλ- πελατών του, όσο και λόγω των δημοσίων εμφανίσεών του.

    Εκτός Βελγίου όμως είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Αμπντεσλάμ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

    Ο Σβεν Μαρί εισερχόμενος στο δικαστικό μέγαρο δήλωσε ότι η κυρία Καϊλή είναι μάνα και θα πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι της, με το παιδί της. Ετσι, ζήτησε αποφυλάκιση, έστω με όρους -βραχιολάκι.

    Επίσης, φέρεται να είπε στους δημοσιογράφους ότι η φυλάκιση της Εύας Καϊλή είναι «συμβολική».



    ΣΧΟΛΙΑ