Με μια σειρά εικόνων, μεταξύ των οποίων και ένα digital art με Έλληνα διασώστη της ΕΜΑΚ στα ερείπια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην Τουρκία, στέλνει τη συμπαράστασή της στους σεισμόπληκτους, η Μαντόνα, μέσω ανάρτησής της στο Instagram.

Πρόκειται για μια ψηφιακή αφίσα που απεικονίζει έναν Έλληνα διασώστη της ΕΜΑΚ να κρατά στην αγκαλιά του ένα μικρό παιδί που απεγκλώβισε από τα χαλάσματα του σεισμού στην Τουρκία. Η εικόνα δημιουργήθηκε μέσω της Al τεχνολογίας και έγινε αμέσως viral στα social media.

Η βασίλισσα της Ποπ καλεί τους 19 εκατομμύρια followers της να στείλουν την αγάπη τους σε Τουρκία και Συρία.

«Όλοι μιλούν για αγάπη την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Ας στείλουμε όλη μας την αγάπη και τη θεραπευτική ενέργεια στην Τουρκία και τη Συρία που υπέστησαν μεγάλες απώλειες και καταστροφές σε αυτόν τον τεράστιο σεισμό», γράφει η Μαντόνα και συνεχίζει λέγοντας ότι: «33.181 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Τόσοι πολλοί έχουν χάσει τα σπίτια τους και τις δουλειές τους, ακόμα και τους αγαπημένους τους. Ολόκληρες πόλεις έχουν διαγραφεί. Είναι σπαρακτικό».

Δείτε την ανάρτηση της Μαντόνα:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

Η ιστορία της εικόνας

Την ψηφιακή εικόνα δημιούργησε ο υποστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Κοτρίδης, τέως Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αιγαίου, ο οποίος θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα υποστήριξης και συμπαράστασης στους συναδέλφους του που έδωσαν μάχη για να σώσουν ζωές στις περιοχές της Τουρκίας που χτυπήθηκαν από τους φονικούς σεισμούς.

Η εικόνα, που αποτυπώνει μια φανταστική σύνθεση σύμφωνα με τον δημιουργό, έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες σε ελληνικά και τουρκικά κοινωνικά δίκτυα, αντικατοπτρίζοντας πλήρως την προσφορά των ανδρών της ΕΜΑΚ στις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας.

«Για να τιμήσω τους συναδέλφους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη διάσωση των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας, έφτιαξα αυτή τη φωτογραφία» ανέφερε ο ίδιος στην ανάρτησή του, συμπληρώνοντας: «Είμαι εδώ για σένα» σε ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά.

Όπως τόνισε ο δημιουργός πρόκειται για σύνθεση και όχι πραγματική φωτογραφία. Αποτέλεσμα επεξεργασίας προγραμμάτων Photoshop και Midjourney (πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης) που χειρίζεται άριστα ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης: