Η τιμή στην οποία αγόρασε τις μετοχές Στάμου της Ρολοπάκ, δηλαδή τα 0,165 ευρώ, είναι ο οδηγός για την τιμή της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που απευθύνει η Τράπεζα Πειραιώς στην MIG. Αν δεν συνέβαινε αυτό, η τράπεζα θα ελάμβανε υπ’ όψιν τον μέσο όρο της τιμής του τελευταίου 6μήνου.

Την άποψη αυτή εκφράζει κορυφαίο στέλεχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο ερώτημα αν θα έπρεπε να ανασταλεί ή όχι η διαπραγμάτευση της MIG που μέσα σε δύο συνεδριάσεις η αποτίμησή της έχει εκτοξευθεί στα 117 εκατ. ευρώ!

Η Πειραιώς ακόμα και χθες μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ήταν υποχρεωμένη να ορίσει την τιμή στην οποία θα γίνει η δημόσια πρόταση, η οποία πριν ακόμα ξεκινήσει έχει έναν κερδισμένο: Τον Μάριο Ηλιόπουλο, επικεφαλής της ακτοπλοϊκής εταιρείας Sea Jet που με βάση το χθεσινό κλείσιμο η αξία του χαρτοφυλακίου του στην MIG (σ.σ. για το 5,48%) είχε εκτοξευτεί στα 6,18 εκατ. ευρώ από περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που είχε επενδύσει αρχικά και με βάση την ανακοίνωση της 1ης Φεβρουαρίου που κατέστη και επισήμως γνωστή η θέση του στον άλλοτε επενδυτικό όμιλο του αείμνηστου Ανδρέα Βγενόπουλου.

Με περισσότερα από 3,6 εκατ. ευρώ να έχει γράψει κέρδη ο διοικητικός ηγέτης της SeaJets, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έχει μετριαστεί η επιθετική αντίδρασή του και στάση απέναντι στην Πειραιώς.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Ρολοπάκ, στην οποία εμφανίζεται ως εκπρόσωπος ο κ. Αναστάσιος Στάμου, μηδένισε το ποσοστό της στη MIG.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωί του περασμένου Σαββάτου ο κ. Στάμου συμφώνησε με τη διοικητική ομάδα της Πειραιώς, αλλά και τον κ. Πέτρο Κατσούλα, πρόεδρο της MIG, να πουλήσει τις μετοχές του στην τράπεζα.

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι σχετικές κινήσεις είχαν πέσει στην αντίληψη και του δαιμονίου εφοπλιστή, κ. Ηλιόπουλου. Ο οποίος, πριν από την εκκίνηση της γενικής συνέλευσης της περασμένης Δευτέρας, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία της Attica Group, ήρθε σε επικοινωνία με την πλευρά της Ρολοπακ ζητώντας την σύμπραξή της για να ματαιωθεί το σχέδιο της Πειραιώς να προχωρήσει η ανταλλαγή των δανείων της Attica Group με την 100% θυγατρική της, την εταιρεία Strix. Η απάντηση βεβαίως ήταν αρνητική, αν και διπλωματική, «δεν έχουμε να πούμε κάτι μεταξύ μας».

Ήταν τότε που ο κ. Ηλιόπουλος κατάλαβε ότι οι δύο πλευρές μάλλον έχουν έρθει σε συμφωνία και κατήλθε στη γενική συνέλευση ο ίδιος με τους νομικούς εκπρόσωπούς του κι εκείνους που είχαν δικαίωμα ψήφου στη συνέλευση.

Για του λόγου το αληθές, όταν ετίθεντο τα θέματα προς ψηφοφορία στη συνέλευση της Δευτέρας, ο ίδιος δεν ψήφιζε, παρά μόνο οι εκπρόσωποί του, π.χ. ο δικηγόρος του κ. Αλέξανδρος Κοντογεωργίου.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ηλιόπουλος δεν είναι χθεσινός και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι τα λεφτά δεν βγαίνουν εύκολα.

Η κίνησή του δεν μπορεί να χαρακτηρίσει την επενδυτική συμπεριφορά του αφού στη… χειρότερη περίπτωση υπερδιπλασίασε και μάλιστα σε λίγες μόλις συνεδριάσεις την αξία του χαρτοφυλακίου του και στην καλύτερη, αν όλα πήγαιναν με βάση τους σχεδιασμούς του, θα μπορούσε να μπλοκάρει τη συμφωνία της Πειραιώς για τα δάνεια της Αttica και κατ’ επέκταση την επικείμενη συγχώνευση με την ANEK, αναδεικνύοντας τον πρωτεύοντα ρόλο της SeaJets στις γραμμές του Αιγαίου σε μία ακόμα δυνατή τουριστική σεζόν που διανοίγεται και φέτος για την Ελλάδα.

Από την άλλη η Πειραιώς έδειξε ποιος έχει το πάνω χέρι, παρά το γεγονός ότι η αποτίμηση της MIG στην αρχή της χρονιάς ανερχόταν περί τα 40 εκατ. ευρώ και χθες έφυγε πάνω από τα 117 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Γ. Τρίχος (ΡΟΛΟΠΑΚ): Τι απαντά για την επένδυση στη MIG και την πώληση του ποσοστού της