Στο ξενοδοχείο The Twenty One Hotel φέρνουν νέο αέρα ο Αλέξανδρος Βαρβέρης και ο Γρηγόρης Ψάλτης. Στη μετά τον Δάκη Ιωάννου εποχή, πρόκειται να αποδειχθούν όχι απλώς επάξιοι συνεχιστές. Εναρμονίζουν το ξενοδοχείο και το διάσημο εστιατόριο 21 (The Twenty One Restaurant & Bar) με τις πιο αιχμηρές τάσεις στο ντιζάιν. Από τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μιλάνο εμφυτεύονται κατευθείαν στην καρδιά της κηφισιώτικης όασης.

Πλαισιώνονται ισότιμα από τους Μαριάννα Ψάλτη και Φίλιππο Βαρβέρη. 

Οδός Μυκόνου 5 και Κολωκοτρώνη. Κεφαλάρι για την ακρίβεια. Σε έναν κατάφυτο κήπο. Με πλατάνια που θυμίζουν ότι το γάργαρο ρυάκι όχι τόσο παλιά κυλούσε κάπου εκεί κοντά…

Η Διατροφή ως Κουλτούρα

Αυτό σημαίνει υψηλή ποιότητα για τους κοσμοπολίτες Αθηναίους.

Ειδικά όταν συνταιριάζεται με το άμεμπτο αισθητικά περιβάλλον, με σαφές καλλιτεχνικό κριτήριο.

Με επιστέγασμα (όχι τελικό σκοπό), την άψογη διατροφή. Που πάντα ξεκινάει από την άριστη πρώτη ύλη.

Και η οδός Μυκόνου, η μικρή κάθετος που αγκαλιάζει τον καταπράσινο κήπο;

Υπογραμμίζει την παράδοση του Αλέξανδρου Βαρβέρη και του μικρού του αδελφού Φίλιππου Βαρβέρη.

Αναφορά στη Μύκονο

Ναι, παράδοση. Στην δημιουργία τάσεων, στην αφομοίωση δυτικών καινοτομιών και την εισαγωγή τους στην άγουρη Ελλάδα. Στην ευρύτερη αναβάθμιση ακόμη και του προσωπικού.

Όχι μόνο με το Interni και το The Wild (εστιατόριο και ξενοδοχείο τους στη Μύκονο). Αλλά και την εταιρεία Moda Bagno.

Προσθέτουν κάτι το επαναστατικό στο κατεστημένο ελληνικό γούστο.

Το ξενοδοχείο: Αλλαγή σκυτάλης

Ο Αλέξανδρος Βαρβέρης με τον Γρηγόρη Ψάλτη επί σειρά ετών διεύθυναν με πρόδηλη επιτυχία το εστιατόριο 21 του ξενοδοχείου The Twenty One Hotel.

Μέχρι πρότινος, το περίοπτο ξενοδοχείο ανήκε στον σπουδαίο επιχειρηματία και κορυφαίο συλλέκτη Δάκη Ιωάννου (για την ακρίβεια, στον όμιλο Yes! Hotels, άρχισε να λειτουργεί το 2005).

Ο Δάκης Ιωάννου γνωρίζει τον Αλέξανδρο Βαρβέρη και τον Γρηγόρη Ψάλτη από μικρά παιδιά. Καθώς υπήρξαν φίλοι και συμμαθητές της κόρης του Έλλης Ιωάννου.

Σχέσεις βαθειά δοκιμασμένες

Στο ίδιο σχολείο από το οποίο και εκείνος εξάλλου αποφοίτησε. Σε μια εποχή όπου το Κολλέγιο Αθηνών παρέμενε πραγματικά ελίτ. Και εκείνος καταγόταν μάλιστα από την απόμακρη τότε Κύπρο.

Βέβαια, αργότερα είχε μπροστά του τους Αλέξανδρο Βαρβέρη και Γρηγόρη Ψάλτη ως επιχειρηματίες. Και μάλιστα με μεγάλα πλέον εχέγγυα επιτυχίας ανά χείρας.

Ο Δάκης Ιωάννου λοιπόν αποσύρθηκε από το ξενοδοχείο 21 και τη σκυτάλη ανέλαβαν ο Αλεξανδρος Βαρβέρης με τον Γρηγόρη Ψάλτη.

Ο Γρηγόρης Ψάλτης προέρχεται από μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια που είχε κάποτε δραστηριοποιηθεί στη ναυτιλία.

Ο Γρηγόρης Ψάλτης παντρεμένος με τη Μαριάννα (Γερακίτη) Ψάλτη, επίσης συμμαθήτριας από το σχολείο. Μαζί και εκείνη στη διοίκηση.

Όπως και ο Φίλιππος Βαρβέρης.

Αίσθηση ασφάλειας

Αγάπη, κοινές αναφορές, εμβαφτισμένες στην παιδεία και την κουλτούρα της δύσης.

Ίσως τα βασικά στοιχεία που επέτρεψαν στο εστιατόριο 21 να ανθίσει. Να παραμείνει προτίμηση για τους πιο ισχυρούς πρωταγωνιστές της ελληνικής κοινωνίας στη ναυτιλία, τη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις.

Ανθρώπους που όταν βγαίνουν από το σαλόνι τους, επιθυμούν ένα σαλόνι εξίσου πολυτελές και συνάμα χαλαρό. Με μία επιπρόσθετη αξία: Την αίσθηση ασφάλειας. Από τα αδιάκριτα βλέμματα των κουτσομπολιών.

Ίσως επειδή ο Αλέξανδρος με το Φίλιππο Βαρβέρη, τον Γρηγόρη και τη Μαριάννα, προέρχονται από τον ίδιο κόσμο εξ απαλών ονύχων.

Δεν εισέβαλαν σε αυτόν μαγεμένοι σε μεγάλη ηλικία. Μιλούν την ίδια γλώσσα.

Ομοϊδεάτες

Γνήσια πολυτέλεια απορρέει από τα υλικά που επενδύουν το χώρο και όλες τος διαστάσεις του. Η σύνδεση με την τέχνη καθορίζει την ατμόσφαιρα. Η απροσποίητη κομψότητα σε όλα τα επίπεδα δεσπόζει ολόγυρα.

Η ευεργετική ηρεμία της φύσης συνδυάζεται με τις εμπειρίες που προσφέρουν τα βόρεια προάστια: Σε εγγύτητα με το Άλσος Κηφισιάς, Δάσος Συγγρού, Τατόι.

Τα δημιουργικά workshops που θα οργανώνονται αλλά και η συνολική φιλοσοφία του ξενοδοχείου αναδεικνύουν το 21 ως προορισμό απόδρασης και σημείο συνάντησης για το πιο απαιτητικό κοινό.

Ομοϊδεάτες με κοινές απόψεις και αισθητική που ταξιδεύουν είτε για μπίζνες είτε για αναψυχή.

Ντιζάιν μιλανέζικο στην Κηφισιά;

Αυθεντικά σε χαρακτήρα και με μια διαφορετική προσέγγιση στη διακόσμηση, τα 21 δωμάτια διαθέτουν παράθυρα ή μικρές βεράντες που βλέπουν πράσινο.

Η φύση αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο, μέρος του καλλιτεχνικού οικοσυστήματος που κυριαρχεί παντού.

Στα 21 δωμάτια του ξενοδοχείου, το ντιζάιν μοιάζει να έχει μόλις προσγειωθεί από τις βιτρίνες της γαλλικής PAD.

Το σύγχρονο ντιζάιν δένεται αριστοτεχνικά με τις επιλεγμένες αντίκες και τα παλαιά, αριστοκρατικά αντικείμενα.

Έτσι όπως εκφράζεται μέσα από την αισθητική του Αλέξανδρου και του Φίλιππου Βαρβέρη στο Interni και στη Moda Bagno.

Σημείο εκκίνησης για τη διακόσμηση αποτέλεσε το τρισδιάστατο πλακάκι Punto (Πούντο).

Πρόκειται για δημιουργία των Ronan και Erwan Bouroullec (Ρόναν και Έρβαν Μπουρουλέκ) για τον οίκο Mutina (Μουτίνα) του ιταλικού βορρά.

Φόρος τιμής στην αρχοντιά της Κηφισιάς

Από το πλακάκι καθορίζεται ο ευρύτερος χρωματικός τόνος. Σκαρφαλώνει και στους τοίχους. Όπου οι λεπτομέρειες από σκούρο ξύλο και μπρούτζο παραπέμπουν στο πολυτελές παρελθόν των αρχοντικών της Κηφισιάς, που αναβιώνει με διακριτικό, σύγχρονο πνεύμα.

Η αίσθηση της στυλιστικής ισορροπίας επεκτείνεται και στα μπάνια.

Έχουν επενδυθεί με μάρμαρο και terrazzo και φιλοξενούν έπιπλα σε έντονο χρώμα: Κίτρινο, μπλε, πράσινο.

Εν συνόλω, το ύφος αποπνέει την αστική αισθητική της περιοχής.

Ωστόσο, δεν διακατέχεται από νοσταλγία. Βρίσκεται σε δημιουργικό διάλογο με το παρελθόν αλλά εστιάζει στο παρόν.

Ένα μικρό ξενοδοχείο πολυτελές όσο και οικείο που προσφέρει ιδανικές υπηρεσίες σε κάθε επισκέπτη.

Το εστιατόριο

Με την ιστορία των δέκα χρόνων του, το The Twenty One Restaurant & Bar αποτελεί πια τον πυρήνα του ξενοδοχείου.

Με τη μόνη διαφορά ότι αν μέχρι σήμερα ταυτίστηκε με βραδινές εξόδους, σήμερα ανοίγει τη βεντάλια του.

Φιλοδοξεί να αποτελέσει το all day meeting point, έναν χώρο πλούσιας φιλοξενίας για όλη τη μέρα.

Αφετηρία, το πολύ προσεγμένο πρωινό: Μπουφές και à la carte με αυγά ελευθέρας βοσκής, τοπικά τυριά και αλλαντικά, πίτες, βιολογικά φρούτα και χυμούς και φυσικά τον καλύτερο καφέ.

Εν συνεχεία, με ελαφρά και υγιεινά πιάτα για κάθε στιγμή της ημέρας (σερβίρονται και στα δωμάτια).

Η φινέτσα στο απόγειό της

Όσο για το βράδυ.

Το The Twenty One Restaurant & Bar διατηρεί το εγγυημένο, υψηλών προδιαγραφών επίπεδό του.

Ο chef Νίκος Δήμητρας βασίζεται στις εξαιρετικές πρώτες ύλες. Για να συνθέσει το μενού όπου συνυφαίνονται η Γαλλία, η Μεσόγειος και η Ασία με τις καλύτερες παλέτες τους η καθεμία..

Επίσης, το The Twenty One διαθέτει εντυπωσιακή λίστα κρασικών με 160 επιλεγμένες ετικέτες από όλο τον κόσμο, αλλά και τα καλύτερα spirits.

Για τα cocktails χρησιμοποιούνται συστατικά που ετοιμάζονται εντός από φρέσκες πρώτες ύλες.

Ό,τι πιο φίνο, για τους φίνους καλεσμένους του 21.

Πληροφορίες

The Twenty One Hotel

Μυκόνου 5 και Κολοκοτρώνη

Κηφισιά 14562

Τηλ. 210 6233521

[email protected]
www.thetwentyonehotel.com

@thetwentyonehotel