ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ετοιμότητα είναι οι αρμόδιες αρχές ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας ενώ μήνυμα από το 112 σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και στα νησιά του Ιονίου, εκτός της Κέρκυρας.
Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους τις επόμενες ώρες. Για αυτό έχει ενεργοποιηθεί το 112 σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία και νησιά του Ιονίου, πλην της Κέρκυρας.
«Ενεργοποίηση 112. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) τις επόμενες ώρες σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, νησιά Ιονίου, πλην Κέρκυρα. Περιορίστε μετακινήσεις σε απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε οδηγίες Αρχών» αναφέρει το 112.
⚠️Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) τις επόμενες ώρες σε #Αιτωλοακαρνανία #Αχαΐα #Ηλεία #νησιά_Ιονίου πλην #Κέρκυρα
‼️ Περιορίστε μετακινήσεις σε απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε οδηγίες Αρχών
— 112 Greece (@112Greece) January 25, 2023
Σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία
Η ενεργοποίηση του 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών ανάλογα με την εξέλιξη των φαινομένων αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων που αφορούν στην επερχόμενη κακοκαιρία.
Διαβάστε επίσης
Πάτρα: Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Απίστευτο κι όμως αληθινό! Αγριογούρουνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Δείτε το βίντεο
- Συρία: Σε «τέσσερα με πέντε χρόνια» εκλογές, λόγω του πολέμου
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ θέλει “εγγύηση” από την Ουκρανία τις σπάνιες γαίες της με αντάλλαγμα την αμερικανική βοήθεια
- Βρετανία: Η υπουργός Οικονομικών κάλει τα υπουργεία να προετοιμαστούν για πιθανή λιτότητα