ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας που πολλές φορές έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τις ακραίες απόψεις του, θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με την Εθνική Δημουργία, το κόμμα του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη.
Την είδηση έκανε γνωστή ο Θάνος Τζήμερος με ανάρτησή του στο facebook.
«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στην πρώτη γραμμή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ τον διακεκριμένο διεθνή ποδοσφαιριστή και θαρραλέο πατριώτη, Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος θα αγωνιστεί μαζί μας ως υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, υπερασπίζοντας το εθνικό συμφέρον, τις φιλελεύθερες ιδέες και την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην χώρα, με το ίδιο πάθος, επιμονή και αποτελεσματικότητα που επέδειξε ως αθλητής, φέρνοντας την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης» έγραψε ο Θάνος Τζήμερος.
Ο Βασίλης Τσιάρτας γεννήθηκε στη Βέροια το 1972. Από την εφηβική ηλικία, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Στα δεκαπέντε του, εργαζόταν ήδη ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στις ομάδες της Αλεξάνδρειας και μετά της Νάουσας, ξεχωρίζοντας για την ευφυΐα και την τεχνική του. Το 1992 πήγε στην ΑΕΚ και το 1996 συνέχισε την καριέρα του στη Σεβίλλη της Ισπανίας.
Παράλληλα ήταν μέλος των εθνικών ομάδων: Παίδων, Νέων, Ελπίδων και Ανδρών. Στην Εθνική Ανδρών αγωνίστηκε επί μία δωδεκαετία (1994-2005), έχοντας συνολικά 70 συμμετοχές και 12 τέρματα, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του EURO 2004. Εκτός από την τεχνική, διακρίθηκε και για το ήθος του. Δεν αποβλήθηκε ποτέ. Υπηρέτησε τη θητεία του στον Στρατό Ξηράς. Είναι πατέρας δύο παιδιών.
Τον Ιούλιο 2021 ανακοινώθηκε ότι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ Β΄. Αναγκάστηκε όμως να παραιτηθεί μετά από αντιδράσεις οργανωμένων οπαδών, που αφορούσαν όχι την αδιαμφισβήτητη ποδοσφαιρική του αξία, αλλά τις πολιτικές του απόψεις.
Ο Βασίλης Τσιάρτας δεν μέτρησε ποτέ το πολιτικό κόστος και εξέφραζε δημοσίως τις θέσεις του για την επιχειρούμενη αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας από την ταυτόχρονη επίθεση της λαθρομετανάστευσης, της αριστερής ανομίας και του δικαιωματισμού. Ως άνθρωπος, που ό,τι δημιούργησε το κέρδισε με την αξία του, υποστηρίζει την ανάγκη αξιολόγησης σε κάθε εργασία – του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα – και την ανταμοιβή ανάλογα με την απόδοση – τις κλασικές, δηλαδή, φιλελεύθερες θέσεις.
Ο Βασίλης Τσιάρτας δήλωσε:
«Με την πολιτική δεν είχα ασχοληθεί όσα χρόνια ήμουν επαγγελματίας αθλητής. Είχα όμως πάντα πολιτική άποψη και φρόντιζα να ενημερώνομαι σε βάθος. Όμως δεν μπορώ να παραμένω παρατηρητής, όταν η κοινωνία μας διαλύεται και η Εθνική μας Ταυτότητα υπονομεύεται από την επιβολή του μοντέλου των κατακερματισμένων σε γκέτο κοινωνιών, από την αύξηση και την ανοχή της εγκληματικότητας, από την σοβιετοποίηση της Οικονομίας που διώχνει τους πιο προικισμένους Έλληνες στο εξωτερικό.
Αποφάσισα να ξαναμπώ στον στίβο, τον πολιτικό αυτή τη φορά. Αναζήτησα έναν σύγχρονο πολιτικό φορέα με ευρωπαϊκή νοοτροπία και διεθνή αντίληψη, που όμως υποστηρίζει τις αξίες, τους θεσμούς και τις παραδόσεις της πατρίδας μας και αντιστέκεται στην πολυπολιτισμική ισοπέδωση. Όλα αυτά τα βρήκα στον συνασπισμό της Εθνικής Δημιουργίας. Εκτιμώ τη συνέπεια του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη και τη σταθερότητά τους στον αγώνα τους για μια ισχυρή Ελλάδα.
Έχουν δεχθεί, όπως και εγώ, ποταμούς λάσπης, επιθέσεις με βόμβες και διώξεις από όσους αντί επιχειρημάτων χρησιμοποιούν τη βία. Δηλώνω για πολλοστή φορά ότι είμαι κατά της βίας, με οποιαδήποτε μορφή κι αν εκδηλώνεται, είμαι επίσης σθεναρά κατά του ρατσισμού, αλλά είμαι ταυτόχρονα υπέρ του δικαιώματος των πολιτών της χώρας μας, να αποφασίζουμε εμείς, και όχι οι ΜΚΟ, με ποιον τρόπο θα ζούμε, πόσους και ποιους θα δεχθούμε στο σπίτι μας, και του δικαιώματος να αρνηθούμε την είσοδο όταν γίνεται παράνομα και συνιστά απειλή.
Έχοντας δουλέψει από μικρό παιδί, υποστηρίζω την αυτονόητη αλήθεια πως μόνο ο κόπος παράγει πλούτο και το κράτος θα πρέπει να μην τιμωρεί τους παραγωγικούς ανθρώπους της χώρας, υπερφορολογώντας τους, για να χρησιμοποιεί τους φόρους τους, προς άγραν ψήφων. Υπόσχομαι να εργαστώ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής Δημιουργίας, για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας μας, και των συμπολιτών μας.»
Διαβάστε επίσης:
Μηταράκης: Η Ελλάδα βιώνει πλέον περιορισμένες επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης