• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Άνοδος πάνω από τα 1.900 δολάρια

    χρυσός


    Με άνοδο έκλεισε σήμερα Παρασκευή, ο χρυσός, σημειώνοντας την πρώτη του συνεδρία με πάνω από 1.900 δολάρια ανά ουγγιά από τον Απρίλιο, βρίσκοντας στήριξη στις εβδομαδιαίες απώλειες του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

    Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στα αποτελέσματα του πληθωρισμού αλλά και στην νομισματική πολιτική των τραπεζών, ελπίζοντας ότι δεν θα αυξηθούν τα επιτόκια.

    Οι τιμές του πιο ενεργού συμβολαίου του χρυσού έκλεισαν σε golden cross, δηλαδή ο βραχυπρόθεσμος μέσος όρος τιμών διασταυρώθηκε με τον μακροπρόθεσμο, ένδειξη που σηματοδοτεί την πιθανή περαιτέρω άνοδο των τιμών.

    Ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο κατά 22,90 δολάρια ή 1,2% κλείνοντας 1.921,70 δολάρια ανά ουγγιά. Οι τιμές του πιο ενεργού συμβολαίου του μετάλλου έκλεισαν 2,8% υψηλότερα σε επίπεδο εβδομάδας.

    Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 1,5% στα 24,372 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε άνοδο 1,6%.

    Το παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με ήπιες απώλειες 0,2% στα 1.787,30 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας οι απώλειες του μετάλλου άγγιξαν το 1,1%. Επιπλέον, η πλατίνα έκλεισε με 1,1% απώλειες στα 1.072,50 δολάρια ανά ουγγιά, με τις απώλειες του σε επίπεδο εβδομάδας να αγγίζουν το 2,9%.

    Αντίθετα, ο χαλκός παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με νέο ρεκόρ τιμών, με άνοδο 0,5% στα 4,216 δολάρια ανά λίβρα. Παράλληλα, σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με άνοδο 7,8%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Τρίτη ημέρα ανόδου στις ευρωαγορές – Στο +1,83% ο Stoxx 600 σε επίπεδο εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ