• Κοινωνία

    Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι προσευχές της βασιλικής οικογένειας και η ενεργοποίηση των πρωτόκολλων

    • NewsRoom
    Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνος

    Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος


    Δύσκολες ώρες εξακολουθεί να διανύει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, που νοσηλεύεται στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου της Αθήνας, ύστερα από οξύ εγκεφαλικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 82χρονος Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ έχει μειωμένη επαφή με το περιβάλλον, αν και δεν είναι διασωληνωμένος, με τη σοβαρότητα της κατάστασής του να αποτυπώνεται στο γεγονός πως βρίσκεται στην Αθήνα όλη του η οικογένεια.

    Πολλά από τα μέλη της οικογένειας ταξίδεψαν από το εξωτερικό στη χώρα μας προκειμένου να βρεθούν στο πλάι του Κωνσταντίνου. Ο λόγος οι αδελφές του, βασίλισσα Σοφία και Ειρήνη, από την Ισπανία, αλλά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας Φίλιππο, ο οποίος έφυγε εσπευσμένα από την Ινδία όπου βρίσκονταν με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ. Μαζί είναι και τα εννέα εγγόνια του.

    Στην χθεσινή προσευχή στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης βρέθηκαν και η αδελφή του Κωνσταντίνου, Ειρήνη, όπως και οι Μαρί Σαντάλ και Τατιάνα Μπλάτνικ, σύζυγοι του Παύλου και του Νικολάου, αντιστοίχως. Πριν από την προσευχή στον Αγιο Ελευθέριο η οικογένεια έκανε μια βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας και στη συνέχεια έφαγαν σε γνωστό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παύλος και ο Νικόλας σε συνεργασία με γνωστό δικηγορικό γραφείο έχουν αναλάβει τις διατυπώσεις με την Πολιτεία που θα αφορούν την τελετή για τον άλλοτε μονάρχη.

    «Εχουν ενεργοποιηθεί όλα τα πρωτόκολλα και γίνονται ήδη συζητήσεις και για το «χειρότερο» σενάριο» ανέφερε χθες  στο Live News ο Κωνσταντίνος Λουκάς, από τις εκδόσεις «Στέμμα» .

    Τα δύο βασικά ζητήματα είναι τι τελετή θα γίνει και πού θα τα ταφεί, όταν έρθει εκείνη η ώρα. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η ταφή να γίνει στο Τατόι όπου έχει ταφεί και η Φρειδερίκη. Όσον αφορά στην τελετή πληροφορίες αναφέρουν πώς έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση με την κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να έχει παρθεί κάποια απόφαση για το αν ο Κωνσταντίνος καθώς διετέλεσε αρχηγός του κράτους, δικαιούτο ή όχι κηδεία δημοσία δαπάνη και με τιμές αρχηγού κράτους. Και αυτό διότι το Πολίτευμα, έχει αλλάξει μετά το δημοψήφισμα του 1974, ενώ ο ίδιος ο Κωνσταντίνος δεν διαθέτει ελληνική υπηκοότητα, αλλά δανέζικο διαβατήριο του 1983.

    Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ ήταν βασιλιάς από το 1964 έως το 1973. Με το Δημοψήφισμα του 1974 εξέπεσε οριστικά του αξιώματός του στην Ελλάδα. Ο ίδιος στράφηκε κατά του ελληνικού Δημοσίου απαιτώντας 161,1 εκατομμύρια ευρώ και τελικά μετά από δικαστικές διαμάχες κατάφερε να αποζημιωθεί με 13,7 εκατομμύρια ευρώ. Παντρεύτηκε την τριτότοκη κόρη τού βασιλιά της Δανίας Φρειδερίκου και έχουν πέντε παιδιά, την Αλεξία, τον Παύλο, τον Νικόλαο, τη Θεοδώρα και τον Φίλιππο.

    Διαβάστε επίσης

    Δύσκολες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Επιδεινώθηκε η υγεία του, απαισιόδοξοι οι γιατροί



    ΣΧΟΛΙΑ