• Διεθνής πολιτική

    Ζελένσκι: Το 2023 θα είναι η χρονιά της “νίκης”

    • NewsRoom
    Ο Ουρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Ο Ουρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Το 2023 θα είναι η χρονιά της “νίκης” στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

    “Λαχταράτε για πίστη και ελπίδα; Αυτές βρίσκονται στις (ουκρανικές) ένοπλες δυνάμεις εδώ και πολύ καιρό (…) Λαχταράτε για φως; Αυτό βρίσκεται μέσα σε όλους μας, ακόμα και όταν δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα”, η παροχή του οποίου έχει διαταραχθεί σοβαρά από τους μαζικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς, είπε στο Telegram ο Ζελένσκι.

    “Καλή χρονιά! Η χρονιά της νίκης μας”, κατέληξε, καλώντας τους συμπατριώτες του να “δουλέψουν”, να “αγωνιστούν” και “βοηθήσουν ο ένας τον άλλον”.

    Στο δικό του βιντεοσκοπημένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει ποτέ στις προσπάθειες της Δύσης να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία ως μέσο για να καταστρέψει τη Ρωσία και ότι η χώρα του μάχεται στην Ουκρανία για να προστατεύσει την “πατρίδα” και για να διασφαλίσει την “αληθινή ανεξαρτησία” για τον λαό της.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Μακρόν: Η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας μέχρι τη νίκη της

    Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα συγχωρέσει τη Ρωσία για τον τρόμο

    Ουκρανία: Περίπου 12.000 νεαροί Ουκρανοί προσπάθησαν να αποφύγουν την στράτευση



    ΣΧΟΛΙΑ