ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Ο συνδυασμός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, της πολιτικής σταθερότητας, της οικονομικής ανάπτυξης και του υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού έχει καταστήσει τη χώρα προορισμό για τη δημιουργία hubs τεχνολογίας και καινοτομίας, τόσο από εταιρείες οι οποίες προέρχονται από τον κλάδο ψηφιακής τεχνολογίας, όσο και από άλλους κλάδους. Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις, που δημιουργούνται από αυτές τις επενδύσεις, αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης του πάνελ «Επενδύσεις και τεχνολογικά hubs».
Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μην είναι μόνο καταφύγιο επενδύσεων, αλλά εφαλτήριο για επενδύσεις και εξαγωγές ολοκληρωμένων προϊόντων προς τα έξω με βάση πάντα την Ελλάδα, εξέφρασε ο Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) και Πρόεδρος του EFA GROUP, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς.
Μιλώντας χθες Δευτέρα (19/12) στην ενότητα «Επενδύσεις και τεχνολογικά hubs στην Ελλάδα», κατά τη διάρκεια του συνεδρίου digital economy forum που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ο κ. Χατζημηνάς ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει η Ελλάδα να μην είναι μόνο καταφύγιο επενδύσεων, αλλά εφαλτήριο για επενδύσεις και εξαγωγές ολοκληρωμένων προϊόντων προς τα έξω με βάση πάντα την Ελλάδα.
«Το να αποβιβάζονται στη χώρα μας πολυεθνικές είναι σίγουρα καλό και μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης που η Αθήνα γίνεται το νέο Τελ Αβίβ, θα πρέπει όμως να ενισχύσουμε τις ελληνικές εταιρείες που δημιουργούν ολοκληρωμένα προϊόντα και υπηρεσίες με μεγάλο διεθνές αποτύπωμα, όπως προϊόντα και υπηρεσίες ψηφιοποίησης, τουρισμού και εμπορικής ναυτιλίας, να τις εξάγουν και να επιστρέφουν την προστιθέμενη αξία τους στην Ελλάδα.
Και βέβαια θα χρειαστεί να προσέξουμε τον ανταγωνισμό που δημιουργείται ανάμεσα στις πολυεθνικές και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα στον τομέα προσέλκυσης μηχανικών λογισμικού. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί αναβαθμίζοντας τις ψηφιακές δεξιότητες του υφιστάμενου εργατικού δυναμικού – μία από τις προτάσεις μάλιστα της Ε.ΕΝ.Ε. είναι να αποκτήσουν πιστοποιητικό ψηφιοποίησης από ουδέτερο φορέα με αντίστοιχη μείωση του μη-μισθολογικού κόστους».
Συντονιστής του πάνελ υπήρξε ο οικονομικός συντάκτης Νίκος Φιλιππίδης, ενώ ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, συνομίλησε με τους Γιώργο Νούνεση, Διευθυντή & Πρόεδρο ΔΣ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, Δημήτρη Κουτσόπουλο, Διευθύνων Σύμβουλο, Deloitte Greece, Θεοδόση Μιχαλόπουλο, CEO, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, Βασίλη Ορφανό, Β’ Αντιπρόεδρο ΔΣ ΣΕΠΕ, Ειδικό Σύμβουλο, nvisionist.
Διαβάστε επίσης:
Γεωργιάδης: Σε λίγα χρόνια, η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενεί 15 μεγάλα data centers
Kafea Τerra: «Σφήνα» στις πολυεθνικές με τον ελληνικό εσπρέσο Dimello
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σωκράτης Φάμελλος: Είναι μια καλή μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια καλή μέρα για την αριστερά
- Τουρισμός: Πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στη φορολογία των ξενοδοχείων
- Γιώργος Οικονόμου: Επιμένει για την «άλωση» της Performance με στόχο την Αλίκη Παληού, η οποία «πυροβολεί» στο αδύνατο σημείο του
- Τι μαγειρεύει ο maître Λιβάνιος, τα ραντεβού του Εξάρχου και το ράλι στην Αττικής, τα μυστικά της ΓΕΚ και τα 19 ευρώ, το beef Σταϊκούρα – Ταχιάου, τι θα στηρίξει ο Μηταράκης, και ο καινοτόμος Ρέμος