ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο τραγικό γεγονός που συνέβη στο δημοτικό σχολείο Σερρών με την άδικη απώλεια του 11χρονου μαθητή αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Ο υπουργός απαντώντας στην ερώτηση για το ποιος έχει την ευθύνη για το συμβάν σημείωσε ότι στο υπουργείο Εσωτερικών ανήκει η ευθύνη της εποπτείας των ΟΤΑ. Στην κατεύθυνση αυτή, ανέφερε ότι θα διερευνηθεί αν υπήρξε λάθος στους χειρισμούς των σχολικών επιτροπών και του δήμου Σερρών.
Ο υπουργός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι από πλευράς υπουργείου έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει άμεσα ΕΔΕ ώστε να διακριβωθεί αν υπάρχουν ευθύνες.
«Αν δούμε ότι υπάρχουν ευθύνες στη σχολική επιτροπή και στο δήμο, θα αποδοθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, να είστε βέβαιοι γι’ αυτό», είπε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι ο διοικητικός έλεγχος θα εξακριβώσει μεταξύ άλλων, αν δόθηκαν οι σωστές εντολές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Washington Post: Οι ΗΠΑ εξετάζουν πόσο θα κόστιζε η απόκτηση της Γροιλανδίας
- ΤτΕ: Μειώθηκαν τα επιτόκια σε καταθέσεις και δάνεια τον Φεβρουάριο
- Axios: Ο Λευκός Οίκος εξετάζει να αρχίσει έμμεσες συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
- Accor, Invel Real Estate, PRODEA: Επεσαν οι υπογραφές για το ξενοδοχείο Bellevue Cortina d’Ampezzo, στους Δολομίτες
