ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 – νωρίτερα από ποτέ – θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.
Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).
Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τη ΔΥΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 5 Δεκεμβρίου 2022 έως 6 Ιανουαρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά: gov.gr > Εργασία και Ασφάλιση > Ανεργία > Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων.
Διαβάστε επίσης:
Αύξηση εισφορών από 252 έως 679 ευρώ για 1,2 εκατ. μη μισθωτούς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- OPEN HOUSE Athens 2025: Η Εθνική Τράπεζα κομμάτι της ζωντανής ιστορίας της πόλης
- Eurobank Equities για Metlen: Με στόχο τα €2 δισ. EBITDA και την είσοδο στο LSE, η μετοχή αξίζει €51
- Μάτι και Μάνδρα: Στη Βουλή η ρύθμιση για την παραίτηση του Δημοσίου από ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις συγγενών – Αναλυτικά τι προβλέπει
- ΙΟΒΕ: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Μάρτιο κυρίως λόγω βιομηχανίας
