• Διεθνής πολιτική

    Transneft: Ξεκίνησαν εκ νέου οι ροές αργού μέσω του αγωγού Druzhba

    • NewsRoom


    Η ρωσική κρατική εταιρεία εκμετάλλευσης ενεργειακών αγωγών Transneft ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκίνησαν εκ νέου οι ροές πετρελαίου μέσω του ουκρανικού τμήματος του αγωγού Druzhba, μετά τη μερική αναστολή της λειτουργίας του, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

    Η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη την αναστολή της λειτουργίας του ουκρανικού τμήματος του αγωγού, χωρίς όμως να είναι σαφείς οι λόγοι για αυτήν την κίνηση. Η ανακοίνωση της αναστολής πάντως έγινε εν μέσω της “βροχής” ρωσικών πυραύλων που έπληξαν όλη την επικράτεια της Ουκρανίας, αναγκάζοντας τις αρχές της χώρας να κλείσει προσωρινά κάποιες από τις πυρηνικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση ακόμη και στη Μολδαβία.

     “Στις 19:46 ώρα Μόσχας (18:46 ώρα Ελλάδος), η άντληση άρχισε ξανά”, ανέφερε το TASS, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της Transneft, Igor Dyomin, όπως μεταδίδει το Reuters.

    Σημειώνεται ότι ο αγωγών Druzhba, με ικανότητα μεταφοράς άνω των 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd), είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, ενώ προμηθεύει με ρωσικό πετρέλαιο πολλές χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Ουγγαρίας.

    Ωστόσο, η λειτουργία του αγωγού έχει διαταραχθεί αρκετές φορές ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Την περασμένη Τρίτη, οι προμήθειες στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία από τον νότιο κλάδο του αγωγού ανεστάλησαν προσωρινά.

    Διαβάστε επίσης 

    Ισπανία: Η Κομισιόν κοροϊδεύει τον κόσμο με την πρόταση της για το πλαφόν στο φυσικό αέριο



    ΣΧΟΛΙΑ