Εύκολες και πεντανόστιμες γαλακτοφέτες από τον Άκη Πετρετζίκη

Θέλετε ένα γλυκό σνακ για τα παιδιά σας; Φτιάξτε εύκολες γαλακτοφέτες με μόνο 4 υλικά και θα ξετρελαθούν!

Συστατικά

  • 340 γρ. γάλα, 3,5%
  • 30 γρ. μέλι
  • 130 γρ. κρέμα πατισερί στιγμής, με γεύση λευκής πραλίνας
  • 260 γρ. παντεσπάνι, έτοιμο

Για το σερβίρισμα

1

  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • τρούφα σοκολάτας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε 8 ξυλάκια παγωτού.

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ 100 γρ. γάλα και το μέλι, μεταφέρουμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων, και ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στα 800 Watt, ώστε να λιώσει το μέλι και να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
  • Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε το σιρόπι με ένα σύρμα χειρός, και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα πατισερί στιγμής με γεύση λευκής πραλίνας, και χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να πήξει και να δέσει η κρέμα.
  • Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
  • Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι στο ταψί, το αλείφουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι που ετοιμάσαμε, και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα πατισερί λευκής πραλίνας.
  • Αλείφουμε με το σιρόπι και το δεύτερο παντεσπάνι, και το τοποθετούμε πάνω από το παντεσπάνι με την κρέμα.
  • Τοποθετούμε κυκλικά τα ξυλάκια παγωτού στην κρέμα ανάμεσα από τα δύο παντεσπάνια.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
  • Αφαιρούμε το ταψί από την κατάψυξη, και κόβουμε σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
  • Προαιρετικά βουτάμε τις γαλακτοφέτες σε λιωμένη κουβερτούρα.
  • Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας και σερβίρουμε.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Μηλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Vegan κέικ σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη