• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με ΔΕΗ και ΟΠΑΠ στις 900 μονάδες

    ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Επικεφαλής ΔΕΗ


    Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) είναι εμφανές ότι χτίζει νέα αφετηρία στις 900 μονάδες, εξέλιξη που ευνοείται από την αντίδραση του S&P 500 πάνω από τις 3.900.

    Τα μάκρο δεν είναι πιεστικά αυτή την εβδομάδα και πλέον ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που τα funds έχουν τον πρώτο λόγο για να κλείσουν τις θέσεις τους σε καλύτερες αποτιμήσεις ενόψει του τέλους της χρονιάς.

    Η διαδικασία αυτή φαίνεται να έχει αρχίσει και να ευνοεί μειώσεις θέσεων σε καλύτερες τιμές α) εξαιτίας της ήττας των Ρώσων στις ουκρανικές στέπες, β) η προεξόφληση ότι πλησιάζει η αρχή του τέλους της εποχής της αύξησης επιτοκίων, γ) σημάδια κόπωσης του πληθωρισμού στα υψηλά, δ) μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου, ε) χαλαρώνει τα lockdowns η Κίνα.

    Υπό τα δεδομένα, το στοίχημα για το Χ.Α., εφόσον τα οικονομικά αποτελέσματα γ’ 3μήνου εξακολουθούν να είναι ενθαρρυντικά, είναι πιθανό να προσεγγίσει εκ νέου τα υψηλά της περασμένης Παρασκευής, τις 910 μονάδες. Που τυχόν διάσπασή τους μπορεί να οδηγήσει στις 950. Μέχρι εκεί όμως, όπως παρατηρούν οι χρηματιστές υπάρχει ακόμα δρόμος…

    Με ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,13% 15,68 και ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,13% 7,66 συντηρείται τουλάχιστον στο ξεκίνημα η έβδομη συνεχόμενη αντίδραση της αγοράς, με την Cenergy να ακολουθεί στην προοπτική ένταξής της στον FTSE, την Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 να διερευνά το έδαφος νέας αντίδρασης.

    Κάποιο ενδιαφέρον στις εταιρείες της πληροφορικής, όπως η Epsilon Net με κέρδη πάνω από 5%, φέρνει τον κλάδο στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος, όσο κυκλοφορούν πληροφορίες περί ενδιαφέροντος για τον κλάδο τραπεζικών ιδρυμάτων.

    Στο 1,388 ευνοείται η Πειραιώς, στον απόηχο της ισχυρής κερδοφορίας γ’ 3μηνο (385 εκατ.), στα 0,97 ευρώ ανακάμπτει η Alpha, ενώ ΕΤΕ και Eurobank σημειώνουν οριακές απώλειες.

    Κέρδη 1,7% για τον Τιτάνα, πάνω από τα 11,80 ευρώ.

    Κέρδη 1,5% για την ΔΕΗ, στα 6,41, στα 6,44 ευρώ περιορίζονται τα αρχικά κέρδη στα ΕΛΠΕ.

    Θετικό πρόσημο για την ΜΟΗ, το Jumbo, τον Σαράντη και του Φουρλή, με τον τελευταίο πάνω από τα 3 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές των Aegean, Cenergy, ΕΛΠΕ, Eurobank, Fourlis, ΟΠΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΛΑΘ και Πειραιώς



    ΣΧΟΛΙΑ