• Big Story

    Κεραυνοί Ντράγκι: Μόνο με βιώσιμο χρέος θα μπει η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ

    ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι

    Μάριο Ντράγκι, πρόεδρος Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)


    Ο Πρόεδρος Μάριο Ντράγκι ξαναχτυπά με νέες δηλώσεις: Μόνο με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το λεγόμενο Quantitative Easying, ή αλλιώς, QE, είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κεντρικός τραπεζίτης μιλώντας στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για το PSI, τους μικρομολογιούχους και την ένταξη της Ελλάδας στο QE, τόνισε πως επιπλέον προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδος στο QE πρέπει να εξεταστεί και να διαπιστωθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε, ότι για να γίνει μια αξιόπιστη αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους, θα πρέπει να εφαρμοστούν βραχυπρόθεσμα μέτρα (τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή), αλλά και μεσοπρόθεσμα μέτρα, τα οποία βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρωζώνης.

    Άρα, επεσήμανε ο Μ. Draghi, ότι για να είναι αξιόπιστη η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους θα πρέπει να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

    Ο Ιταλός πρόεδρος κατέληξε λέγοντας: «ενδέχεται να είμαστε κοντά στο στόχο αυτό αν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση σύντομα» και η ΕΚΤ θα μπορεί να αγοράζει ελληνικό χρέος, όμως από την άλλη, θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος στη περίπτωση που δεν τελειώσει αρκετά γρήγορα η αξιολόγηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερμανία: Τέλος το πρόγραμμα αν αποχωρήσει το ΔΝΤ

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΔΝΤ: Τι αναφέρει η έκθεση για το ελληνικό χρέος, οι προκλήσεις και οι τρεις λύσεις για την Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρωτοβουλία – έκπληξη Ντάισελμπλουμ: Ελάτε όλοι Βρυξέλλες για να κλείσουμε την αξιολόγηση



    ΣΧΟΛΙΑ