ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι περίπου 300 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είναι ανενεργά και αντιπροσωπεύουν πάνω από το 4,6% του παγκόσμιου στόλου.
Εκτιμάται ότι ο ανενεργός στόλος εμπορευματοκιβωτίων έχει ήδη ξεπεράσει τη μεταφορική ικανότητα του 1 εκατομμυρίου TEU.
Η Alphaliner γνωστοποίησε ότι, στις 24 Οκτωβρίου, ο αριθμός των παροπλισμένων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είχε φτάσει τα 284, χωρητικότητας 1,2 εκατομμυρίων TEU, ή το 4,6% του παγκόσμιου στόλου εμπορευματοκιβωτίων.
Επισημαίνεται επίσης από τους αναλυτές, ότι όταν ο κλάδος κορυφώθηκε τον Φεβρουάριο, οι πλοιοκτήτες δρομολόγησαν στην αγορά ναυλώσεων όλα τα πλοία που ήταν διαθέσιμα. Την περίοδο της κορύφωσης, τα παροπλισμένα πλοία ήταν μόνο 154 πλοία και η χωρητικότητα τους ανέρχονταν σε 442.000 TEU. Τα περισσότερα από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τότε, ήταν σε δεξαμενή και αντιπροσώπευε το 1,8% του παγκόσμιου στόλου.
«Η ασθενής ζήτηση και η πτώση των ναύλων έχουν ωθήσει τους μεταφορείς κοντέινερ να μειώσουν ορισμένες αναχωρήσεις και ακόμη και να αναστείλουν προσωρινά ορισμένες υπηρεσίες σε μεγάλες εμπορικές γραμμές Ανατολής-Δύσης», επισημαίνει η Alphaliner.
Διαβάστε επίσης:
Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι ενισχύει τη γραμμή Μπρίντιζι, Ηγουμενίτσα, Πάτρα με το πλοίο Europa Palace
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πιερρακάκης: Πλαίσιο προστασίας για πολίτες και επιχειρήσεις, σε περίπτωση ασθένειας του λογιστή – φοροτεχνικού τους
- Χατζηβασιλείου: Η ειρήνευση και η ταχύτερη ανοικοδόμηση της Ουκρανίας είναι αναγκαία
- Θεσσαλονίκη: Οπαδικό επεισόδιο στον Εύοσμο – Τρεις συλλήψεις
- Φάμελλος: Ζητά Προανακριτική για Σπίρτζη στη Βουλή
