ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Εύκολη συνταγή για σπαγγέτι με μπρόκολο και κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη.
Γρήγορη μακαρονάδα με light σάλτσα αλά κρεμ, κοτόπουλο και μανιτάρια!
Καλή απόλαυση!
Συστατικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2-3 κλ. θυμάρι
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 400 γρ. σπαγγέτι με μπρόκολο
- 100 γρ. γραβιέρα, light
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Μεταφέρουμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, το αλάτι, το πιπέρι, και σοτάρουμε να πάρει ωραίο χρώμα για 3-4 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, και ψήνουμε περίπου για 8 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και κλείνουμε τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
- Μεταφέρουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά να βράσει.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μεταφέρουμε πίσω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφού σοτάρουμε τα μακαρόνια τα μεταφέρουμε στο τηγάνι, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με θυμάρι και φρέσκο πιπέρι.
Δείτε βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Pancakes σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη
Λαζάνια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ από τον Άκη Πετρετζίκη