• Big Story

    Τρεις άδειες σε εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων δανείων» ετοιμάζεται να δώσει ο Γ. Στουρνάρας

    Τράπεζα Ελλάδος: Διάθεση καινούργιων τραπεζογραμματίων 5 ευρώ και 10 ευρώ

    Γιάννης Στουρνάρας


    Το πράσινο φως ετοιμάζεται να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδας σε τρεις νέες εταιρείες που θα  διαχειρίζονται τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών. Οι νέες εταιρείες θα προστεθούν στο πλευρό της Aktua Hellas, η οποία ετοιμάζεται να κλείσει νέες συμφωνίες. 

    Οι δύο πρώτες από τις νέες άδειες θα έχουν δοθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Ανάμεσα στους υποψηφίους φακέλους βρίσκονται, με μεγάλες πιθανότητες, η Manco και η  Financial Planning Services (FPS).

    Η Manco είναι μια εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, στην οποία θα περάσουν προβληματικά επιχειρηματικά δάνεια τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ μετά τη συμφωνία της Eurobank και της Alpha Bank με το ξένο fund ΚΚR.

    Όσο για την FPS, πρόκειται για μια εξειδικευμένη εταιρεία του ομίλου της Eurobank, αντικείμενο της οποίας είναι η συλλογή δανείων και η επικοινωνία με τους δανειολήπτες.

    Στη διεκδίκηση μιας άδειας βρίσκεται και η γνωστή συμβουλευτική εταιρεία Alvarez and Marsal. Το ενδιαφέρον της εταιρείας επικεντρώνεται στους τομείς του real estate (τομέας στον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον και από τις Clayton και Resolute Αsset Management), καθώς και αυτόν της ενέργειας.

    Όσο για τη μοναδική εταιρεία που έχει λάβει μέχρι στιγμής άδεια για να διαχειρίζεται «κόκκινα δάνεια», την Aktua Hellas, ετοιμάζεται να συνάψει νέες συμφωνίες. Ανάμεσα σε αυτές πιθανότατα θα βρίσκεται και η μεταφορά ενός πακέτου ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αφορά προβληματικά στεγαστικά δάνεια του ομίλου της Alpha Bank. Συνολικά, η Alpha Bank επιθυμεί να απαλλαγεί από  δάνεια ύψους 1,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από το χαρτοφυλάκιο της στεγαστικής πίστης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λ. Κορμπέτης: Στη δίνη της χρεοκοπίας η ναυτιλιακή του – Το παρελθόν με τον Μ. Μποδούρογλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurobank Reasearch: H καθυστέρηση στην αξιολόγηση απειλεί τη δυναμική των τελευταίων μηνών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλαλούμ με τα μπλοκάκια, κάνει πίσω η κυβέρνηση: «Ελάτε να τα βρούμε»



    ΣΧΟΛΙΑ