• Σχόλιο Αγοράς

    Μικρά κέρδη σημείωσε ο χρυσός μετά την υποχώρηση του δολαρίου

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Μετά την υποχώρηση του δολαρίου, ο χρυσός σημείωσε μία μικρή άνοδο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης του δολαρίου, υποχώρησε 0,9%, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο κατά 3,90 δολάρια ή 0,2% για να διαμορφωθεί στην τιμή των 1.658 δολάρια ανά ουγγιά.

    Πώς κινήθηκαν τα πολύτιμα μέταλλα

    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργύρου Δεκεμβρίου προσέθεσαν 5,1 σεντς ή 0,3%, στα 19,24 δολάρια η ουγγιά.
    • Το παλλάδιο Δεκεμβρίου έχασε 48,80 δολάρια ή 2,5%, στα 1.919 δολάρια ανά ουγγιά,
    • Η πλατίνα Ιανουαρίου υποχώρησε 8,80 δολάρια ή 1%, στα 917,80 δολάρια ανά ουγγιά.
    • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού τον Δεκέμβριο μειώθηκαν κατά 2,9 σεντς ή 0,8%, στα 3,402 δολάρια ανά λίβρα.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    «Βλέπουμε κάποια αδυναμία του δολαρίου και κάποια ανοδική πορεία σε ορισμένα από τα άλλα νομίσματα έναντι του δολαρίου και αυτό ωθεί τον χρυσό προς τα πίσω», δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην RJO Futures.

    Μια έρευνα τη Δευτέρα έδειξε ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, πυροδοτώντας στοιχήματα ότι η Fed μπορεί να χαλιναγωγήσει την επιθετική πολιτική της. Εάν η Fed προχωρήσει με αύξηση επιτοκίων κάτω από τις αναμενόμενες 75 μονάδες βάσης, αυτό θα σηματοδοτήσει μια επιβράδυνση σε αυτές τις αυξήσεις και θα είναι ανοδική για τον χρυσό, «αλλά οι έμποροι χρυσού περιμένουν κάτι πιο συγκεκριμένο», πρόσθεσε ο Haberkorn.

    Τα αυξανόμενα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού καθώς αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης του μη αποδοτικού περιουσιακού στοιχείου. Τα στοιχεία τοποθέτησης δείχνουν ότι η πλειονότητα των κερδοσκοπικών χρηματοοικονομικών επενδυτών συνεχίζει να στοιχηματίζει σε πτώση της τιμής του χρυσού, ανέφεραν οι αναλυτές της Commerzbank σε σημείωμα.

     

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Δεύτερη ημέρα κερδών χάρη στα εταιρικά αποτελέσματα – Το διαζύγιο με Κάνιε Γουέστ βύθισε την Adidas

    Apple: Αυστηροποιεί τους κανόνες για crypto και NFT στο App Store

    Wall Street: Συνεχίζεται το μίνι ράλι για τις μετοχές εν αναμονή των ανακοινώσεων από Alphabet και Microsoft



    ΣΧΟΛΙΑ