• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Διέκοψε τη διήμερη ανάκαμψη μετά την άνοδο της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς σε νέο υψηλό 14 ετών

    • NewsRoom
    Wall Street


    Παύση στο ανοδικό ξέσπασμα των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων έβαλε η Wall Street, καθώς το ανοδικό ράλι των αποδόσεων των ομολόγων, εν μέσω φόβων για την επίπτωση των κινήσεων της FED στην οικονομία, σε συνδυασμό με την κατοχύρωση κερδών, άσκησε πίεση στις μετοχές.

    Μάλιστα, η πτώση για τους βασικούς δείκτες ήρθε παρά την ισχυρή άνοδο μετοχών όπως η Netflix και η United Airlines, οι οποίες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν.

    Μέσα σε ένα έντονο κλίμα νευρικότητας, ο Dow Jones έκλεισε τελικά στις  30.423,81 μονάδες με απώλειες -0,33%, ο S&P 500 στις 3.695,16 μονάδες με πτώση -0,67% ενώ ο Nasdaq στις 10.680,51 μονάδες με απώλειες -0,85%.

    Η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου στο 4,12% προβλημάτισε την αγορά, στο υψηλότερο σημείο από το 2008.  Παρά την προσωρινή ανάκαμψη στις μετοχές τις δύο προηγούμενες ημέρες και τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου δεν λέει να υποχωρήσει κάτω από το 4%, υποδηλώνοντας πως οι φόβοι για την επικείμενη ύφεση παραμένουν πάνω από την αγορά.

    «Στην θετική πλευρά, η σεζόν εταιρικών κερδών μπορεί να βοηθήσει κάπως την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών υπερπώλησης και μειωμένων προσδοκιών. Αυτό θα βοηθήσει τις μετοχές να διατηρήσουν τη θέση τους, αλλά μέχρι να δούμε αποδόσεις 2 και 10 ετών να αρχίσουν να μειώνονται, πιστεύουμε ότι οι έμποροι και οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν επιφυλακτικοί στο να περιμένουν πάρα πολλά από αυτό το ράλι», δήλωσε ο Nick Colas της DataTrek Research.

    Η σημερινή πτώση ήρθε παρά την εντυπωσιακή άνοδο για την μετοχή της Netflix, η οποία έκλεισε στο +13,09%, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και έσοδα που ανακοίνωσε στο προηγούμενο τρίμηνο, αλλά και την εντυπωσιακή του αύξηση στους καθαρούς επί πληρωμή συνδρομητές, η οποία ήταν διπλάσια από τις εκτιμήσεις της εταιρείας.

    Την ίδια ώρα, η μετοχή της United Airlines σημειώσει κέρδη 4,97%, καθώς και αυτή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε. H μετοχή της Procter & Gamble έκλεισε στο +0,83% έχοντας επίσης καταφέρει να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις τόσο σε κέρδη όσο και σε πωλήσεις.

    Ιδιαίτερη πίεση στον Nasdaq άσκησαν οι μετοχές των κινεζικών εταιριών τεχνολογίας, με τη JD.com να υποχωρεί κατά -7.72% (έχοντας κλείσει νωρίτερα στο -5,55% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ) και την Pinduoduo να κλείνει στο -6,65%.

    Ισχυρή είναι και η πτώση της Abbott Labs στον S&P 500, η οποία έκλεισε στο -6.57% παρά το γεγονός πως η εταιρία ξεπέρασε τις προσδοκίες για το τρίτο τρίμηνο.

    Η αγορά συνεχίζει να έχει την προσοχή της στα εταιρικά αποτελέσματα. Μάλιστα μετά το τέλος της συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα τριμήνου των IBM και η Tesla.

    Η μετοχή της IBM , η οποία στην κανονική διάρκεια έκλεισε στο -0,35%, κινείται μετά το κλείσιμο με άνοδο άνω του 3% καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Αντίθετα, η μετοχή της Tesla, υποχωρεί μετά το κλείσιμο κατά 6% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε λιγότερα από τα αναμενόμενα έσοδα και μια μικρή απώλειες σε σχέση με τις προβλέψεις τις για τις παραδόσεις, οι οποίες πάντως σημείωσαν νέο ρεκόρ. Τα κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Ειδικότερα, η Tesla ανέφερε κέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 3,29 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 95 σεντς ανά μετοχή, από πωλήσεις 21,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ( 13,76 δισεκατομμύρια δολάρια το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο).   Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,05 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης για 99 σεντ ανά μετοχή.  Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 21,98 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Πάντως, μετά από μια μικρή απώλεια στις παραδόσεις, οι αναλυτές αναρωτιούνται εάν η Tesla θα διατηρήσει την πρόβλεψη για αύξηση των παραδόσεων περισσότερο από 50% το 2022, κάτι που θα απαιτούσε σχεδόν 500.000 παραδόσεις το τέταρτο τρίμηνο.

    Η μετοχή της Tesla είχε κλείσει με άνοδο 0,8% στην κανονική διάρκεια της συνεδρίασης

    Στα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο κατά 8,1% στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 1,439 εκατ. μονάδων.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέο άλμα 3% για το πετρέλαιο WTI – Έκκληση Μπάιντεν για αύξηση της παραγωγής, νέα απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων

    Σε χαμηλό 3 εβδομάδων ο χρυσός λόγω του ράλι στις αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ

    Ευρωαγορές: Τέλος στο σερί της ανόδου των δεικτών με βρετανικό άρωμα



    ΣΧΟΛΙΑ