ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συγκεκριμένα, στις 16 Νοεμβρίου το σφυρί θα χτυπήσει για το ακίνητο πρώην ιδιοκτησίας της Καικίλια, συζύγου του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 550 τ.μ. στην Καλογρέζα (στο συνοικισμό υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας), ενώ επισπεύδουσα της διαδικασίας είναι η doValue.
Ως τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά το ακίνητο κατασχέθηκε για οφειλή 300 χιλιάδων.
Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο 133 τ.μ., που περιλαμβάνει καθιστικό, κουζίνα ,wc, αποθήκη, χώλ, κλιμακοστάσιο, ασανσέρ και το λεβητοστάσιο, από ισόγειο 182 τ.μ. με δύο χώρους καθιστικού, τραπεζαρία, δύο χώρους χώλ, κουζίνα, wc, κλιμακοστάσιο και ασανσέρ, πρώτο όροφο 176 τ.μ. ο οποίος αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, κουζίνα, τρία wc, χώρο γραφείου, αποθήκη, δύο χώλ, κλιμακοστάσιο και ασανσέρ και τέλος, δεύτερο όροφο 176 τετραγωνικών, αποτελούμενο από καθιστικό, τραπεζαρία, δύο υπνοδωμάτια, δύο wc, αποθήκη, χώλ, κλιμακοστάσιο και ασανσέρ.
Σύμφωνα με τους εκτιμητές που διενέργησαν αυτοψία στο ακίνητο, στο πίσω μέρος της κατοικίας υπάρχει πισίνα, η οποία όμως δε βρίσκεται εντός του οικοπέδου που εκποιείται αλλά σε όμορη ιδιοκτησία του ιδίου ιδιοκτήτη, και συγκεκριμένα, στα γραφεία της οικογένειας Σαραντόπουλου.
Η περιοχή του ακινήτου είναι μια από τις πιο αξιοποιημένες περιοχές της Αθήνας, οικιστική και αποτελείται από παλαιά ισόγεια, διώροφα και τριώροφα κτίσματα που χρησιμοποιούνται αμιγώς για κατοικία.
Παρουσιάζεται ικανοποιητικό αγοραστικό και μισθωτικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μειονέκτημα αποτελεί η εγγύτητα του ακινήτου με τη λεωφόρο Κηφισίας και τα αυξημένα επίπεδα θορύβου λόγω της συχνής κίνησης οχημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι ίδιοι εκτιμητές θεωρούν επίσης ότι η εσωτερική κατάσταση συντήρησης του ακινήτου είναι ανάλογη της εξωτερικής του, δηλαδή μέτρια.
Υπενθυμιζεται οτι το 2018 η ιδια οικογένεια έχασε και ενα θηριώδες ακίνητο που είχε στο Πορτο Χέλι και το οποίο πέρασε στην ιδιοκτησία του επιχειρηματία Βασίλη Μηλιώνη, αντι του ποσού των 10 εκατ. ευρώ (λίγο χαμηλότερα από τη βίλα του Σταύρου Ψυχάρη, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και πωλήθηκε σε offshore εταιρία προς 11,75 εκατ. ευρώ) ύστερα από πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Alpha Βank.
Τα ολυμπιακά έργα και ο Τύπος
Η εκποίηση της κατοικίας της συζύγου του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου έρχεται δέκα και πλέον χρόνια αφότου η επιχειρηματική δράση της οικογένειας βρισκόταν στην ακμή της.
Η τεχνική εταιρεία του ίδιου, Κ.Ι Σαραντόπουλος αποτελούσε έναν εκ των ισχυρών παικτών του κατασκευαστικού κλάδου την περίοδο προ της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Το 2002 είχε συγχωνευθεί με την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Παντεχνική – συμφερόντων του Άγγελου Γιόκαρη –, σε μία προσπάθεια να αποτελέσει έναν ακόμα ισχυρότερο πόλο του κλάδου.
Ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος είχε τότε εκμεταλλευτεί το νόμο περί συγχωνεύσεων τεχνικών επιχειρήσεων και επανάκρισης των εργοληπτικών τους πτυχίων, έτσι ώστε να διεκδικήσει εργοληπτικό πτυχίο 7ης τάξης και να «πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις στον κλάδο των κατασκευών και στην προσπάθεια για την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας».
Στην αυγή του μιλένιουμ, η Κ. Ι. Σαραντόπουλος έτρεχε με κύκλο εργασιών 116 εκατομμυρίων ευρώ και προ φόρων κέρδη 7,87 εκατ. ευρώ, ενώ είχε ανεκτέλεστο άνω των 250 εκατομμυρίων.
Στο χαρτοφυλάκιό της είχαν μπει έργα όπως ο Νέος Ιππόδρομος, projects της τότε ΕΡΓΑ ΟΣΕ, τμήματα της Εγνατίας Οδού, της Αττικής Οδού και ζεύξης Ρίου – Αντίρριου, το κτίριο γραφείων Kolonaki Business Center και το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών Υάδες στην Κηφισιά, ενώ στόχος ήταν η είσοδος στα ενεργειακά έργα, μέσω αιολικών πάρκων και υδροηλεκτρικών σταθμών.
Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 η Παντεχνική ανέβηκε στο άρμα του Ελλάκτωρα και το 2009 συγχωνεύθηκε με την Άκτωρ.
Η οικογένεια Σαραντόπουλου δραστηριοποιήθηκε και στον Τύπο, με τον Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο να αναλαμβάνει εκδότης της Απογευματινής από το 2002.
Τότε, η κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν γύρω στα 23.200 φύλλα, ενώ πριν κλείσει έπεσε κάτω από τα 10.000 φύλλα.
Πριν κλείσει 10 χρόνια κυκλοφορίας, η επιχείρηση κατέθεσε τρεις αιτήσεις στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με τους εργαζόμενους να καταγγέλουν τη διοίκηση για «δόλια» τακτική.