• Οικονομία

    Morgan Stanley: Ράλι άνω του 15% στην Wall Street

    • NewsRoom
    Morgan Stanley

    Morgan Stanley


    Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για ένα βραχυπρόθεσμο ράλι των μετοχών στις ΗΠΑ, χωρίς επίσημη ύφεση και με τα εταιρικά αποτελέσματα να αντέχουν, εκτιμά ένας από τους πλέον τους απαισιόδοξους αναλυτές για την πορεία της Wall Street ο Μάικλ Γουίλσον της Morgan Stanley.

    Η βουτιά 25% για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500 φέτος τον έφερε να δοκιμάζει ένα “σοβαρό επίπεδο στήριξης” στον κινητό του μέσο όρο των 200 εβδομάδων, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεχνική ανάκαμψη, έγραψε σε σημείωμά του σήμερα Δευτέρα ο επικεφαλής αναλυτής μετοχών ΗΠΑ της τράπεζας.

    Δεν αποκλείεται ανάκαμψη του δείκτη

    Ακόμα παραπάνω, ο Μάικλ Γουίλσον, ο οποίος είχε προβλέψει σωστά τη φετινή πτώση του S&P 500, έγραψε ότι δεν αποκλείει μια ανάκαμψη του δείκτη στις περίπου 4.150 μονάδες, κάτι που θα σήμαινε περιθώριο ανόδου 16% από το τελευταίο κλείσιμο της Παρασκευής.

    “Αν και φαίνεται ως εντυπωσιακά μεγάλη κίνηση, θα ήταν σύμφωνη με τα φετινά bear rally market αλλά και προηγούμενα”, ανέφερε στο σημείωμα, διατηρώντας όμως την αρνητική μακροπρόθεσμη στάση του στις μετοχές.

    Οι μετοχές των ΗΠΑ έχουν δεχθεί σφυροκόπημα το 2022, με τον S&P 500 στη μεγαλύτερη ετήσια πτώση του από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, εν μέσω φόβων ότι ο υψηλός 40ετίας πληθωρισμός σε συνδυασμό με την επιθετική Federal Reserve οδηγούν την οικονομία σε ύφεση.

    Τι ανέφερε ο Γουίλσον

    Ωστόσο, ο Γουίλσον εκτιμά ότι ο πληθωρισμός έχει πλέον κορυφωθεί και “θα μπορούσε να πέσει ταχέως το επόμενο έτος”. Από την άλλη βέβαια, αναλυτής της Morgan Stanley επισήμανε ότι αναμένει μία “οξεία και σημαντική επιβράδυνση των εταιρικών κερδών” τους επόμενους 12 μήνες.

    Προειδοποίησε επίσης ότι αν και είθισται να χρειάζεται μίας ευρείας έκτασης ύφεση για να χάσει ο S&P 500 τον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων, στην περίπτωση που συμβεί αυτό τώρα το εν λόγω ράλι μάλλον δεν θα υλοποιηθεί καθόλου.

    Απεναντίας, σύμφωνα με τον Γουίλσον, ο μεγάλος δείκτης των ΗΠΑ θα μπορούσε να πέσει κάτω από τις 3.400 μονάδες ή και χαμηλότερα, τουλάχιστον 5% κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής, φτάνοντας τελικά στις 3.200 με 3.000 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης

    Fed Νέας Υόρκης: Συρρίκνωση για τρίτο μήνα στην μεταποίηση



    ΣΧΟΛΙΑ