• Σχόλιο Αγοράς

    Χρυσός: Η ανησυχία για τον πληθωρισμό έφερε νέα υποχώρηση

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Ο χρυσός έπεσε οριακά την Τετάρτη μετά και την δημοσίευση του δείκτη τιμών παραγωγού για τον μήνα Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού έχασε 8,50 δολάρια ή -0,5% για να διαμορφωθεί στα 1.677,50 δολάρια ανά ουγγιά.

    Τι ανέφεραν οι αναλυτές

    Το κλίμα επιβάρυναν σήμερα και τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, τα οποία αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες ότι οι πληθωριστικές πιέσεις επιμένουν και δεν αναμένεται να υποχωρήσουν σύντομα. Κάτι που αφήνει περιθώρια στην FED να συνεχίσει την επιθετική πολιτική μείωσης των βασικών της επιτοκίων, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον φόβο για μια ταχύτερη υποχώρησης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

    Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες υποχώρησης των τιμών. Αύριο αναμένονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

    Τα καλύτερα από τα αναμενόμενα δεδομένα για τον δείκτη PPI συνήθως ενισχύουν τον χρυσό, αλλά με τη Fed να επιμένει σε υψηλότερα επιτόκια για να προσπαθήσει να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, ο χρυσός βρίσκεται ελαφρώς σε άμυνα, δήλωσε ο Bob Haberkorn, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αγοράς της RJO Futures.

    Μετά τα στοιχεία, ο δείκτης του δολαρίου αυξήθηκε για να κυμανθεί κοντά σε υψηλό δύο εβδομάδων, καθιστώντας τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς αυξήθηκαν επίσης.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Πτώση για έκτη συνεχόμενη ημέρα λόγω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία

    Χρηματιστήριο: Τι σηματοδοτούν οι μεγάλες συναλλαγές σε Μυτιληναίο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Eurobank

    Capital Economics: Πώς η κρίση πληθωρισμού μπορεί να μετατραπεί σε χρηματοπιστωτική κρίση



    ΣΧΟΛΙΑ