Είναι γνωστό ότι τη νύχτα πολλοί δρόμοι της Αθήνας φιλοξενούν κόντρες με αυτοκίνητα, οι οποίες μπορούν να αποβούν και θανατηφόρες. Ωστόσο, λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός ότι σημειώθηκαν και επεισόδια με τραυματισμούς και συλλήψεις που καταγράφηκαν λεπτό προς λεπτό σε videos που ανέβηκαν στο διαδίκτυο.
Οι συγκεκριμένες κόντρες πραγματοποιήθηκαν στη Βάρκιζα, κατόπιν «καλέσματος» μέσω Facebook, με 2.000 άτομα, που σαφώς και δεν περίμεναν να «παρευρεθεί» και η Τροχαία.
Το ραντεβού είχε δοθεί στην παραλιακή, περίπου στο ύψος του νυχτερινού κέντρου Ribas. Όταν οι ενδιαφερόμενοι συγκεντρώθηκαν, τα αυτοκίνητα άρχισαν να μαρσάρουν και όλα ήταν έτοιμοι για το… fast and furious αλλά εμφανίστηκε η Τροχαία και τα σχέδια άλλαξαν.
Δείτε τα videos με τις κόντρες:
https://youtu.be/dZugYCAz4Uk
Αν και θα περίμενε κανείς πως οι διοργανωτές θα ματαίωναν τις κόντρες, εκείνοι απλά άλλαξαν… τοποθεσία. Και δεν πήγαν μακριά. Επέλεξαν στο σημείο στη συμβολή της παραλιακής με τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο ύψος του εστιατορίου “Ζάχος”. Ξανά μαρσαρίσματα, ξανά έτοιμοι να πατήσουν γκάζι οι οδηγοί. Μόνο που εμφανίστηκε ξανά η Τροχαία. Και μαζί της, αυτή τη φορά, μια διμοιρία των ΜΑΤ. Και τότε, ξεκίνησαν όλα!
Ομάδα ατόμων που βρισκόταν στην παραλιακή να για συμμετάσχει ή απλά να παρακολουθήσει τις κόντρες άρχισε να σπάει πεζοδρόμια και να πετάει πέτρες και ό,τι άλλο μπορούσε στα ΜΑΤ. Που «απάντησαν» με δακρυγόνα. Η παραλιακή δεν άργησε να μετατραπεί σε πεδίο μάχης.
Δείτε την επέμβαση της Τροχαίας και τα επεισόδια που προκλήθηκαν:
Και όλα αυτά την ώρα που ανυποψίαστοι οδηγοί ήθελαν να περάσουν. Αλλά με τις πέτρες να πέφτουν βροχή, αναγκάζονταν να σταματούν ακόμη και να κάνουν όπισθεν μην πέσει τίποτα πάνω τους. Ο δρόμος έκλεισε και η κατάσταση μάχης διήρκεσε σχεδόν μια ώρα.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. 30 άτομα συνελήφθησαν, ενώ η Τροχαία προχώρησε ακόμη και σε κατάσχεση αυτοκινήτων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε άθλια κατάσταση ο Τσοχατζόπουλος στο Eφετείο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες φωτό: Κόβει την ανάσα ο θησαυρός της συμμορίας των Ρομά
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελένη Μενεγάκη: Οι άγνωστες φωτογραφίες με τον πρώτο της σύζυγο, Σταύρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζελένσκι: Ο κόσμος δεν θέλει να περιμένει μέχρι τις 8 Μαΐου για ολιγοήμερη κατάπαυση του πυρός
- Ιανός: Ένταση με διαδηλωτές σε εκδήλωση με θέμα την «πολιτική τυμβωρυχία των Τεμπών»
- Wall Street: Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση για τον S&P 500 – Επιφυλακτικότητα ενόψει των αποτελεσμάτων των «Big Tech»
- Πετρέλαιο: Απώλειες 1,5% για τις τιμές μετά τις αντικρουόμενες δηλώσεις ΗΠΑ-Κίνας
