«Η αξία της Huawei είναι να φέρει το ψηφιακό μέρισμα σε κάθε έναν πολίτη» τόνισε ο CTO της Huawei Technologies South Balkan Region, Βασίλης Αργυριάδης σημειώνοντας ότι η εταιρεία είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε είναι έτοιμος να βοηθήσει και να συμπράξει στην ανάπτυξη του 5G στην χώρα.

«Το 5G είναι εδώ, είναι στην Ελλάδα αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν επιλέγεται από τον τελικό συνδρομητή», ανέφερε ο κ. Αργυριάδης ενώ παράλληλα τόνισε ότι το πλεονέκτημα του 5G είναι μεγάλο και το όφελος να βγει η χώρα προς τα έξω, επενδύοντας σε αυτή την τεχνολογία, είναι πολύ σημαντικό.

«Η αρχή ανάπτυξης του 5G δεν είναι μόνο να κάνουμε download στο κινητό, κυρίως είναι εδώ για να αναπτύξει το ευρύτερο οικοσύστημα όπως και να έρθουν εταιρείες και να κάνουν επενδύσεις βασιζόμενες σε αυτή την τεχνολογία», είπε ο κ. Αργυριάδης.

Το project της Huawei στον Πειραιά

Η HUAWEI έχει μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά έχοντας αναπτύξει σημαντικές συνεργασίας, όπως με τη Wind και τη Vodafone.

Μάλιστα η HUAWEI συμμετέχει ενεργά σε σπουδαίο project το οποίο στοχεύει να μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά στο πρώτο έξυπνο λιμάνι της Ευρώπης χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο την τεχνολογία 5G. Μάλιστα η εταιρεία έχει προχωρήσει σε αντίστοιχο project στον τερματικό σταθμό στο σιδηρόδρομο East-West Gate της Ουγγαρίας.

Η επένδυση έχει να κάνει καθαρά με την αποδοτικότητα του λιμανιού και συνδέεται άμεσα με τη βελτίωση της διαδικασίας φόρτωσης και εκφόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων καθώς και την αυτοματοποίηση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για αυτή τη διαδικασία όπως είναι οι γερανοί.

Αυτό που δεν είναι εδώ είναι η διεισδυτικότητα των νέων υπηρεσιών στους πολίτες

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο κ. Αργυριάδης είχε επισημάνει ότι «αυτό που δεν είναι εδώ είναι η διεισδυτικότητα των νέων υπηρεσιών στους πολίτες. Θέλουμε να δούμε με ποιο τρόπο θα βοηθήσουμε πως θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ένα σύστημα που θα αυξήσουμε το ποσοστό απορρόφησης (take up rate) των υπηρεσιών.

Τα δίκτυα τώρα αναπτύσσονται» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε ότι τα έως τώρα vouchers έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετά αλλά και τα voucher που θα έρθουν στο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν εξίσου.

«Σαφέστατα θα θέλαμε να δούμε συνέχιση αυτής της ώριμης πολιτικής στάσης για αύξηση της ζήτησης από την πλευρά του κατασκευαστή. Αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε είναι η δημιουργία τέτοιων λύσεων που θα βοηθούσε τους operators να τα κάνουν όλα πιο εύκολα πιο αποδοτικά και πιο γρήγορα αλλά και να δούμε συγκεκριμένα ποιες είναι οι λύσεις που χρειάζεται η χώρα μας. Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να μειώσουν το ενεργειακό αποτύπωμα και αυξήσουν το ψηφιακό» επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες η Huawei προχώρησε στην υπογραφή τριετούς μνημονίου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας παρέχεται η βάση και το πλαίσιο για μελλοντικά έργα με πολλαπλά οφέλη και για τα δύο μέρη όπως η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η άμεση διασύνδεση ενός εκ των κορυφαίων πανεπιστημίων της χώρας με τη βιομηχανία και την αγορά εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Data Centers: Πώς η Ελλάδα θα γίνει περιφερειακός κόμβος