• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Βουτιά κάτω των 20.000 δολαρίων

    • NewsRoom
    Bitcoin σε πτώση


    Πτώση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά κρυπτονομισμάτων μετά την ανακοίνωση της αναφοράς για την εργασιακή απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

    Η δημιουργία 263.000 νέων θέσεων εργασίας που μείωσαν το ποσοστό ανεργίας στο 3,5% τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με το  3,7% του προηγούμενου μήνα αποτελούν ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την οικονομία της χώρας, που όμως μπορεί να οδηγήσει τη FED σε νέα αύξηση των επιτοκίων.

    Η συνθήκη αυτή, σύμφωνα με το Coindesk φαίνεται πως πιέζει την αγορά κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να σημειώνει πτώση 3,09% με την αξία του να υποχωρεί κάτω από τα 20.000 δολάρια και να κυμαίνεται αυτή την ώρα στα $19.445.

    Την ίδια ώρα, το Ethereum σημειώνει πτώση της τάξεως του 2,66 % στα $1.324,41, ανώ ανοδικά κινείτα η μετοχή του XRP στο 5,11% στα $0,519094.

    Με την FED να εστιάζει στην πτώση των ποσοστών του πληθωρισμού και την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών να φαίνεται πως αντέχει, η αγορά των κρυπτονομισμάτων πιέζεται σημαντικά, καθώς η ταχύτερη μείωση του ποσοστού ανεργίας σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Dow Jones αυξάνει την ανησυχία ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να συνεχίσει την επιθετική αύξηση των βασικών της επιτοκίων. Αυτό οδηγεί σε αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων αλλά και του δολαρίου το οποίο κινείται ανταγωνιστικά στα κρυπτονομίσματα.
    Το κλίμα αυτό, λοιπόν, σε συνδυασμό με την επίθεση χάκερς το βράδυ της Πέμπτης, οι οποίοι απέσπασαν από την πλατφόρμα Binance κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 568 εκατ. δολαρίων, δημιούργησαν εκ νέου μία συνθήκη ικανή να κλονίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.



    ΣΧΟΛΙΑ