• First Top Stories

    Δημοσκόπηση Metron Analysis: Με 10,2% προηγείται η Νέα Δημοκρατία (upd)


    Προβάδισμα 10,2 μονάδων δίνει στη Νέα Δημοκρατία επί του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

    Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ποσοστό 25,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ποσοστό 15,6%.

    1(1)

    2

    3Με αναγωγή στα έγκυρα η διαφορά των δύο κομμάτων εκτοξεύεται στο 14,6%.

    56Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο … «κανένας» με ποσοστό 46%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 21%  του κ. Τσίπρα, που συγκεντρώνει ποσοστό 12%.

    Οι πολίτες κρίνουν αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης σε ποσοστό 81%, ενώ μόλις 17% έχει θετική γνώμη για αυτή. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, το 67% των πολιτών θεωρεί αρνητικά την απόφαση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα το 2015, ενώ το 68% χαρακτηρίζει αρνητικά την διαπραγμάτευση του Τσίπρα με τους δανειστές που οδήγησε στο 4ο μνημόνιο. To 67% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πάει χειρότερα όσο περνά ο καιρός.

    Το ευρώ συνεχίζει να θεωρείται προτιμότερο νόμισμα σε σχέση με τη δραχμή από την πλειοψηφία των πολιτών (64%), ωστόσο περίπου ένας στους τρεις επιθυμεί πλέον την επιστροφή στη δραχμή (31%).

    Μάλιστα ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, 4 στους 10 επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή, ενώ 1 στους 2 ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ υποστηρίζει της έξοδο από το ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Δραματικές εξελίξεις στα Ελληνικά ομόλογα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στάζει φαρμάκι ο Σόιμπλε: Λεφτά τέλος για την Ελλάδα αν δεν κλείσει η αξιολόγηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΟΚ: Σχεδιάζουν υπερ-φόρο που θα επιβαρύνει από ακίνητα και ΙΧ μέχρι… έπιπλα!



    ΣΧΟΛΙΑ