Δευτέρα σήμερα και σας προτείνουμε συνταγή ιδανική για το κρύο! Σιγομαγειρεμένη σούπα γλυκοπατάτας με αρώματα και γεύσεις που θα σας ενθουσιάσουν!
Υλικά
2 κιλά κουνουπίδι, κομμένο σε «μπουκετάκια»
1 κιλό γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
4 ματσάκια κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 / 2-1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια γάλα
τυρί κρέμα
τραγανιστό τηγανητό μπέϊκον για το γαρνίρισμα ή
ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή
τριμμένο τυρί ή
σπιτικά κρουτόν ή
σκορδόψωμο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το κουνουπίδι, η γλυκοπατάτα, ο ζωμό λαχανικών, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το θυμάρι, η πάπρικα.
Προσθέτουμε κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα ( πρέπει να είναι σχεδόν λιωμένα ), βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα και το τυρί κρέμα.
Λιώνουμε με πολυκόφτη χειρός ( διαφορετικά βγάζουμε το μείγμα και το πολτοποιούμε στο μούλτι ).
Γαρνίρουμε με όποια από τις παραπάνω εκδοχές επιλέξουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
Πηγή: tasty-day.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτός είναι ο άγνωστος πρώην σύζυγος της Σίας Κοσιώνη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις με την επένδυση του «Εμίρη του Κατάρ» στη Ζάκυνθο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έξαλλη η Χούκλη με ερώτηση για τον Χατζηνικολάου: «Γιατί το κάνετε αυτό;» (video)