ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι είναι «εκνευρισμένος» με την προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, έναν ευρασιατικό οργανισμό στον οποίο πρωταρχικό ρόλο παίζουν η Ρωσία και η Κίνα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε το Σάββατο ότι σκοπεύει να εντάξει τη χώρα του, που είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ, στον Οργανισμό αυτόν.
«Δεν πρόκειται για έναν οργανισμό που παρέχει σημαντική συμβολή στην καλή, παγκόσμια συνύπαρξη», σχολίασε ο Σολτς μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Επομένως, είμαι πολύ εκνευρισμένος με αυτήν την εξέλιξη. Όμως σε τελική ανάλυση, είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε πως θα καταστήσουμε σαφές ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν θα είναι επιτυχής», πρόσθεσε.
Ο Σολτς εκτίμησε επίσης ότι η Ρωσία ίσως επιχειρήσει για άλλη μια φορά να σταματήσει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, κάτι που τόσο η Άγκυρα όσο και το Βερολίνο θέλουν να αποτρέψουν.
Διαβάστε επίσης
Λευκός Οίκος: «Πολιτικό κόλπο» Ρεπουμπλικάνων η μεταφορά μεταναστών κοντά στην κατοικία του προέδρου Μπάιντεν
Η Ρωσία καταγγέλλει ως «απαράδεκτες» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία
ΗΠΑ: Ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι έλαβε θετικά σχόλια για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αυξήσεις μισθών στα σώματα ασφαλείας: Ερώτηση ετοιμάζουν γαλάζιοι βουλευτές
- Ο υποκριτής Κικίλιας, τα βαριά πορτοφόλια στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το Helikon και ο ΑΔΜΗΕ, το παρασκήνιο με την Phos Bank και την Εκκλησία, τι συμβαίνει με τον manager Μπρουμίδη, το νέο χάος στις Σπέτσες και ένα εφοπλιστικό quiz
- Ντόναλντ Τραμπ και Ευρωπαίοι προμηθευτές
- Η μάχη στις τηλεπικοινωνίες μετά την είσοδο της Volton και οι κινήσεις της ΔΕΗ
